Pulled Pork

Print Friendly, PDF & Email

Pulled pork 003

Pulled pork- var det eneste jeg rigtig havde lyst til på min fødselsdag. Jeg er ellers klart mest til tapas, men det havde jeg fået i rigt mål i weekenden. Jeg må indrømme, at pulled pork kun er noget, jeg har fået hos andre. Så here goes min debut på gris delt med gaffel!!!

Jeg brugte samme rub som jeg fremstillede til min revelsben i sommer, men her er den lige igen.

Marinade :

1 lille dåse koncentreret tomatpure (70 gram)

2 spk tamari soya

2 spk sukrin gold

chili frisk eller shawarma style alt efter smag

1 tsk paprika (stærk)

1 spk lime saft

1 spk eddike

 1 spk merian og  2 tsk stødt peber

Selve svinet jeg havde købt, var en frilands nakke filet med god fedtmarmorering. Jeg havde købt en på 2,5 kg og den passede fint i min stegeso. Vil gætte på, at der var kød til mindst 8 personer. Gnid nakkefileteten med barbeque rubben og læg den i en stegeso(römertopf) og sæt den i kold ovn. Tænd på mellem 110- 125 grader. Jeg satte den i kl. 10 formiddag og tog den ud igen kl 18 samme aften. tjekkede for en sikkerheds skyld med stegetermometer at kerne temperaturen var mellem 90- 95 grader. Kødet skal hvile en halv time, før man trækker det fra hinanden. Væsken der ligger ved siden af kødet, gemte jeg som noget, man kan overhælde kødet med for ekstra smag og mørhed.Pulled pork 001

Pulled pork 002 Når kødet har hvilet rives det fra hinanden med to gafler. OMG det var bare SÅ mørt og velsmagende. Kan serveres med helt klassisk coleslaw eller som her med broccolimos  – mayo er en selvfølgelighed, når der ikke er coleslaw. Virkelig lang tid siden jeg har følt mig så prop mæt -og det på trods at jeg ikke havde drukket andet end en MBC hele dagen. Havde ellers lovet mig selv chokolade  – bare fordi – men jeg nåede aldrig dertil – var alt for mæt .Det er ellers noget der hører til sjældenhederne, skulle jeg lige hilse at sige angel

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Pulled Pork

  1. Lana skriver:

    Det är så gott med pulled pork! Det bir npg det till nästa veckas meny! 🙂

    Ha en toppen tisdag!

    Kram kram

    //Lana

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code