Var egentlig i gang med, at lave en gang blomkålscoucous. På trods af, at jeg havde købt økoblomkål, var der så meget blomkål, at jeg prøvede et eksperiment, men en del af blomkålsrisene. Jeg har altid været vild med "flied lice", som vi ynder, at kalder stegte ris her i hjemmet. Så jeg prøvede på samme vis, at stege blomkål i smør med krydderier, som jeg ville have gjort med almindelige hvide ris. Det blev succes for mit vedkommende og bestemt ikke sidste gang, jeg vil have den slags tilbehør. De "flied lice" blev en del af tilbehøret, til julemedister fra Irma. Superlækkert og ikke mindst nemt.
1 portion :
200 gram blomkål
20 gram smør
1 finthakket skalotteløg
lidt hakket basilikum
salt, peber, paprika og chili efter smag
Kør en passende portion blomkål i foodprocessoren til ris. Varm en god klat smør op i en pande og steg blomkålsrisene og løgene i smør og tilsæt kryddrier efter smag. Mine fik stærk paprika, sort peber, salt og chili, men karry og andre orientalske krydderier tror jeg bestemt og holder. Til risen havde jeg lavet medister og en peberrodscreme. Peberrodscremen lavede jeg af :
50 gram mayonnaise
40 gram revet peberrod
1/2 tsk wasabi
salt og peber
Peberrodscremen var god til medisteren og gav godt modspil og lidt kløe i næsen som alternativ til min sædvanelige dijonsennep. Grunden til jeg tilsatte wasabi var at peberroden desværre ikke var så stærk, som jeg havde håbet. kan godt lide det kick i næsen det giver men smagen kan justeres efter smag og behag.
Mmm…smaskens! Vem vill ha vanlig ris? Det är tusen gånger godare med blomkålsris! 🙂
Ha en fin söndag!
Kram kram
//Lana
Ja helt enig 😀
God søndag herfra