Stegte spicy blomkålsris og Peberrods/ Wasabi dressing

Print Friendly, PDF & Email

DSC01265

Var egentlig i gang med, at lave en gang blomkålscoucous. På trods af, at jeg havde købt økoblomkål, var der så meget blomkål, at jeg prøvede et eksperiment, men en del af blomkålsrisene. Jeg har altid været vild med "flied lice", som vi ynder, at kalder stegte ris her i hjemmet. Så jeg prøvede på samme vis, at stege blomkål i smør med krydderier, som jeg ville have gjort med almindelige hvide ris. Det blev succes for mit vedkommende og bestemt ikke sidste gang, jeg vil have den slags tilbehør. De "flied lice" blev en del af tilbehøret, til julemedister fra Irma. Superlækkert og ikke mindst nemt. 

1 portion :

200 gram blomkål

20 gram smør

1 finthakket skalotteløg

lidt hakket basilikum

salt, peber, paprika og chili efter smagDSC01263

Kør en passende portion blomkål i foodprocessoren til ris. Varm en god klat smør op i en pande og steg blomkålsrisene og løgene i smør og tilsæt kryddrier efter smag. Mine fik stærk paprika, sort peber, salt og chili, men karry og andre orientalske krydderier tror jeg bestemt og holder. Til risen havde jeg lavet medister og en peberrodscreme. Peberrodscremen lavede jeg af :

150 gram creme fraiche 38%  DSC01264

50 gram mayonnaise

40 gram revet peberrod

1/2 tsk wasabi

salt og peber

Peberrodscremen var god til medisteren og gav godt modspil og lidt kløe i næsen som alternativ til min sædvanelige dijonsennep. Grunden til jeg tilsatte wasabi var at peberroden desværre ikke var så stærk, som jeg havde håbet. kan godt lide det kick i næsen det giver men smagen kan justeres efter smag og behag.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Dressing, Frokost, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Stegte spicy blomkålsris og Peberrods/ Wasabi dressing

  1. Lana skriver:

    Mmm…smaskens! Vem vill ha vanlig ris? Det är tusen gånger godare med blomkålsris! 🙂

    Ha en fin söndag!

    Kram kram

    //Lana

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code