Blogland er ved at flyde over med julegodter for tiden. Instagram er ligefrem farligt hvis man er forfalden til den slags. Mit øje fangede noget forskellig slags fudge – og alene på grund af ingredienserne gik jeg i køkkenet. Amager rundt på gyngehest – selvom jeg ikke er den store dessert kok, er det her det bedste (OG FARLIGSTE) jeg har lavet LCHF style til dags dato.
Jeg har gud ske lov ikke lavet så mange endnu så der er håb forud til en ny portion med en anden smag. Here goes :
22 stykker
2,5 dl piskefløde eller double creme
125 gram smør
25 gram sukrin gold
1 spk rålakridspulver
Alle ingredienser hældes i tykbundet gryde og koger på laveste blus i ca. 75 min. Rør jævnligt i massen og når karamellen skifter farve i gryden og bliver tyk og mørk hældes den i form. Jeg brugte en form foret med bagepapir. Min form var lidt for stor så fudgen blev ikke så høj – men smagen fejlede bestemt ikke noget. Jeg dryssede lidt lakridspulver over massen i formen og så på køl natten over. Skær med skarp kniv i passende bidder og opbevar på køl i lufttæt boks. Eller måske på frys, hvis man er bange for at gå all-in før jul. Smager som de der big ben karameller med sort papir – totalt yndlings ketogene snack fra nu af.
Årh yummy, Louise!
Jeg elsker lakrids og alt med lakridssmag – har aldrig rigtig spist fudge, men her er da en god grund til at afprøve dem, nemlig lakridssmagen!
KH
– frk. sveske
Hej Sveske
Havde jeg heller ikke før – fudge jomfru – ha ha 😀
Men jeg behøver vist ikke sige at jeg blev positivt overrasket. Elsker lakrids <3
Mange Hilsener Louise
Uha Louise – der ramte du liiiige det HELT rigtige – jeg eeeeeelsker karamel og lakrids!
Nå men en tykbundet gryde? Kan jeg bruge en almindelig (Eva Trio) – eller sætter det sig fast så??
/Maria :0))
Hej Maria
Oss mig 😀 Synes det her kommer ret så tæt på yndlingskaramellerne! Ja vil tro en alm gryde gør jobbet ligeså godt, en tykbundet er bare bedre til at holde på varmen. God fornøjelse.
Mange Hilsener Louise
Dem må jeg bare prøve tænkte jeg. Men da massen havde kogt ca 60 min. skilte det ad. Øv, ved du om man kan redde det eller hvad det skyldes?
Hej Joan
Desværre keine ahnung?? Lyder mærkeligt – er det brændt på ??
Hilsen Louise
Nej det er ikke brændt på.
Lod det stå på køkkenbordet natten over og kunne så røre det sammen. Nu er det i fryseren og så ser jeg om det dur efter job.
Ok krydser fingre for et vellykket resultat 😀
Det skiller måske fordi du rør for ofte i det? Man må nemlig ikke røre for meget, lidt i starten og mest til sidst. Så må det heller ikke koge vildt og voldsomt, kun simre. Hvis det er skilt, så prøv at hælde lidt fløde i, så burde det samle sig igen 🙂
Super og mange tak for tippet Ann 😀
Uhm de ser lækre ud! Tror du man kan bruge alm. sukrin – for så har jeg nemlig alle ingredienserne 🙂 Kan ikke helt hitte ud af hvor stor forskel der er på sukrintyperne?
Tak for en dejlig blog, lurer forbi hver dag 😉
Charlotte
Hej Charlotte
Tak for de pæne ord, det glæder mig at du kan lide bloggen<3
Ja de er helt vildt gode de her "lakrids karameller" og ja man kan sagens bruge almindelig sukrin – gold udgaven er bare lidt mere "mørk" og sød i smagen, så smag efter.
Mange hilsener Louise
Glædelig lakrids juletid:-)
Dejlig og nem opskrift, det vil jeg prøve. Skal bare lige skaffe lakridspulveret.
Dejlig blog. Nyder jer unge mennesker og alle jeres bloggs og gode inspirationer:-)
Mary-Liz
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Hej Mary-Liz
Glad for at du nyder min blog 😀
Ja supernem opskrift, laver næsten sig selv! God fornøjelse med godterne.
Mange Hilsener Louise
Ved du om man kan skifte sukrin ud med kokossukker?
Hej Stephanie
Det kan man godt, men jeg håber du ved at kokossukker ikke er helt så blodsukkervenligt som sukrin:D
Mange Hilsener Louise
Hej
hvor længe kan de holde sig på køl? Jeg lavede dem igår skåret det idag..
Men kan de holde sig til lørdag? Eller skal de fryses? Og ændre det på dem? 🙂
Hej Nanna
De kan holde sig ret så længe på køl, ihvertfald 3 uger, hvis ikke mere. har aldrig prøvet at fryse dem, men forestiller mig at det går helt fint.
Mange Hilsener Louise
Mange tak for svar!!
Selv tak 🙂