Lakrids fudge

Print Friendly

IMG_0523

Blogland er ved at flyde over med julegodter for tiden. Instagram er ligefrem farligt hvis man er forfalden til den slags. Mit øje fangede noget forskellig slags fudge – og alene på grund af ingredienserne gik jeg i køkkenet. Amager rundt på gyngehest – selvom jeg ikke er den store dessert kok, er det her det bedste (OG FARLIGSTE) jeg har lavet LCHF style til dags dato.

Jeg har gud ske lov ikke lavet så mange endnu  så der er håb forud til en ny portion med en anden smag. Here goes :

22 stykker

2,5 dl piskefløde eller double creme

125 gram smør

25 gram sukrin gold

1 spk rålakridspulver

Alle ingredienser hældes i tykbundet gryde og koger på laveste blus i ca. 75 min. Rør jævnligt i massen og når karamellen skifter farve i gryden og bliver tyk og mørk hældes den i form. Jeg brugte en form foret med bagepapir. Min form var lidt for stor så fudgen blev ikke så høj – men smagen fejlede bestemt ikke noget. Jeg dryssede lidt lakridspulver over massen i formen og så på køl natten over. Skær med skarp kniv i passende bidder og opbevar på køl i lufttæt boks. Eller måske på frys, hvis man er bange for at gå all-in før jul. Smager som de der big ben karameller med sort papir – totalt yndlings ketogene snack fra nu af.

IMG_0516IMG_0518IMG_0519

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Lækkerier, Opskrifter, Snacks og tagget , . Bogmærk permalinket.

20 kommentarer til Lakrids fudge

  1. frk. sveske skriver:

    Årh yummy, Louise!

    Jeg elsker lakrids og alt med lakridssmag – har aldrig rigtig spist fudge, men her er da en god grund til at afprøve dem, nemlig lakridssmagen!

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Havde jeg heller ikke før – fudge jomfru – ha ha 😀

      Men jeg behøver vist ikke sige at jeg blev positivt overrasket. Elsker lakrids <3

      Mange Hilsener Louise

  2. Maria K skriver:

    Uha Louise – der ramte du liiiige det HELT rigtige – jeg eeeeeelsker karamel og lakrids!

    Nå men en tykbundet gryde? Kan jeg bruge en almindelig (Eva Trio) – eller sætter det sig fast så??

    /Maria :0))

    • louiee skriver:

      Hej Maria 

      Oss mig 😀 Synes det her kommer ret så tæt på yndlingskaramellerne! Ja vil tro en alm gryde gør jobbet ligeså godt, en tykbundet er bare bedre til at holde på varmen. God fornøjelse.

      Mange Hilsener Louise

  3. Joan skriver:

    Dem må jeg bare prøve tænkte jeg. Men da massen havde kogt ca 60 min. skilte det ad. Øv, ved du om man kan redde det eller hvad det skyldes?

    • louiee skriver:

      Hej Joan

      Desværre keine ahnung?? Lyder mærkeligt – er det brændt på ??

      Hilsen Louise

      • Joan skriver:

        Nej det er ikke brændt på.

        Lod det stå på køkkenbordet natten over og kunne så røre det sammen. Nu er det i fryseren og så ser jeg om det dur efter job.

        • louiee skriver:

          Ok krydser fingre for et vellykket resultat 😀

          • Ann skriver:

            Det skiller måske fordi du rør for ofte i det? Man må nemlig ikke røre for meget, lidt i starten og mest til sidst. Så må det heller ikke koge vildt og voldsomt, kun simre. Hvis det er skilt, så prøv at hælde lidt fløde i, så burde det samle sig igen 🙂

          • louiee skriver:

            Super og mange tak for tippet Ann 😀

  4. Charlotte skriver:

    Uhm de ser lækre ud! Tror du man kan bruge alm. sukrin – for så har jeg nemlig alle ingredienserne 🙂 Kan ikke helt hitte ud af hvor stor forskel der er på sukrintyperne? 

    Tak for en dejlig blog, lurer forbi hver dag 😉 

    Charlotte

    • louiee skriver:

      Hej Charlotte

      Tak for de pæne ord, det glæder mig at du kan lide bloggen<3

      Ja de er helt vildt gode de her "lakrids karameller" og ja man kan sagens bruge almindelig sukrin – gold udgaven er bare lidt mere "mørk" og sød i smagen, så smag efter.

      Mange hilsener Louise

  5. Mary-Liz skriver:

    Glædelig lakrids juletid:-)

    Dejlig og nem opskrift, det vil jeg prøve. Skal bare lige skaffe lakridspulveret.

    Dejlig blog. Nyder jer unge mennesker og alle jeres bloggs og gode inspirationer:-)

    Mary-Liz

    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

     

     

    • louiee skriver:

      Hej Mary-Liz

      Glad for at du nyder min blog 😀

      Ja supernem opskrift, laver næsten sig selv! God fornøjelse med godterne.

      Mange Hilsener Louise

  6. Stephanie skriver:

    Ved du om man kan skifte sukrin ud med kokossukker?

    • louiee skriver:

      Hej Stephanie

      Det kan man godt, men jeg håber du ved at kokossukker ikke er helt så blodsukkervenligt som sukrin:D

      Mange Hilsener Louise

  7. Nanna skriver:

    Hej

    hvor længe kan de holde sig på køl? Jeg lavede dem igår skåret det idag.. 

    Men kan de holde sig til lørdag? Eller skal de fryses? Og ændre det på dem? 🙂

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code