Vintertræthed S.A.D.

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0533

Valkee 2 har jeg købt på nettet til lige under 1600 kroner. Det kan umiddelbart lyde, af ret så mange penge for en Ipod med lys i???. Men jeg kan ihvertfald sige, at jeg under ingen omstændigheder fortryder mit køb. Jeg har nu dagligt haft 12 minutters lys i øregangene i 14 dage og kan hermed berette, om det lille apparats utrolige effekt på både min døgnrytme – men også humør og velvære.

Jeg er generelt en energisk og positiv person. Men men men….i vinterhalvåret daler min energi og humøret kører lige et hak ned af. Sidste år nåede jeg, at erhverve mig en ordentlig gang influenza, med dertil hørende lyst, til at gå fuldstændig i fosterstilling på sofaen indtil forår. Det var der min lux lampe, blev hevet ned fra gemmerne og sat tændt foran mig. Jeg har i et par år gjort brug af lux lampen og har haft stor gavn af den. Der er bare lige det ved den, at den fylder og jeg synes det er vanvittigt irriterende at sidde foran den. Lyset er skrækkeligt og den står som et monstrum og bare fylder og er grim!!! Valkee er bare så nemt. Man trykker på apparatet og det giver lige præcis de 12 min man har brug for og slukker selv bagefter. Apparatet skal oplades som en Ipod, efter ca 3 ugers brug. Jeg supplerer min lysterapi med rosenrod og det virker. 

Min søster fortalte, at hun havde læst om en ny opfindelse med lysterapi gennem ørene. Det lød helt sindssygt, men jeg var frisk på at give det lille apparat et skud. Lyset gennem ørene, oplyser de centre i hjernen, der trænger til lys fremfor gennem øjnene!!! Synes det var dyrt, men dog billigere og mindre tidskrævende end en tur til Thailand. Havde ellers planlagt en tur til solen her i vinter, for at indgå den frygtede træthed også kaldet S.A.D.( Seasonal affective disorder)

De første par dage, var min krop lidt forvirret og jeg havde lidt svært ved at falde i søvn om aftenen. Jeg har læst mig til, at bivirkninger kunne være hovedpine og svien i ørengangene – men det har jeg intet mærket til. Jeg kan tydeligt mærke energien og humøret er påvirket i positiv retning allerede på de her 14 dage. Jeg sover ikke 10 eller 11, men 8 timer nu og vågner af mig selv om morgenen. Jeg er stadig træt om aftenen, men til gengæld helt udhvilet hver morgen. Inden jeg købte apparatet, var jeg som en død – især i weekenden sov jeg meget længe. I ved den der følelse af at vågne helt groggy og ikke udhvilet – pist væk – Amager rundt på gyngehest. Man kunne jo godt foranledes til at tænke placebo effekt med humøret/energien, men det at jeg simpelthen vågner og er frisk – endda flere timer før. Synes det siger en del om Valkees reelle virkning. Jeg skulle bruge MANGE kopper kaffe før, men nu er en enkelt mere end rigeligt, til at føle god start og energi til dagen. Nyder de 12 min hver morgen med lunt lys i øregangene.

Jeg har meget mere god energi og overskud. Jeg behøver vist ikke sige, at jeg er ovenud begejstret for det her. Jubiii, endelig noget der holder hvad det lover. Er slet ikke bange for en lang og mørk vinter mere. Har besluttet mig for, at råhygge mig med stearinlys og gå lange ture og bare glæde mig over, at foråret kommer igen for enden af vintertunellen – uden afsavn – men alligevel men forventningens glæde. For sommer og forår er nu engang det fedeste her i DK, men vinteren kan sagtens være noget jeg nyder, fremfor " bare" at overleve.

IMG_0532

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen, Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

16 Responses to Vintertræthed S.A.D.

 1. Heidi skriver:

  jeg lider selv af vinter træthed og har haft det rigtig hårdt mange år i træk. jeg tager alm lys. men det her kunne overvejes. selvom det er mange penge

  • louiee skriver:

   Hej Heidi

   Ja den er bestemt alle pengene værd -synes faktisk allerede den virker bedre end min sædvanelige lyslampe. Ja 1600 er mange penge, men hvad er livskvalitet værd?? lige det spørgsmål jeg stillede mig selv inden jeg trykkede mit køb ind,

   Mange hilsener Louise

 2. henriette skriver:

  Ej hvor fedt – jeg drømmer også om sådan en- jeg har I en del år brugt dagslyslampe hver formiddag men efter jeg er kommet i arbejde kan jeg det ikke og jegs savner så meget det boost- men 1600 kr er nu lidt dyrt 🙁

  Men tænk at kunne bruge den når man sidder i morgentoget. smart smart

  • louiee skriver:

   Ja jeg er også multi glad for den lille lysfætter. Har den på på min morgentur med hunden. Havde heldigvis fødselsdag her i november og fik fødselsdagspenge til hjælp – dejligt <3 Den må øverst på julegaveønskelisten -den er alle pengene værd 😀

   Mange lysende hilsener Louise

    

 3. Gry skriver:

  Hvor har du købt den og ved du hvad forskellen er på den første valkie og valkie 2 ?

  • louiee skriver:

   Hej Gry

   Jeg har købt den på http://www.sport-tiedje.dk, ved ærligt talt ikke hvad forskellen er på de to apparater – købte bare den dyreste for at være sikker. Prøvede at læse mig til en forskel men fandt ingen??

   Mange Hilsener Louise 

 4. helle sandby skriver:

  Jeg røg direkte I Elgiganten efter mit indlæg. Det lyder bare så godt. Så nu skal både husbond og jeg i lysterapi:-) Glædelig (lys) jul til dig.

   

  KH Helle

  • louiee skriver:

   Hej Helle

   Ej hvor godt at høre, håber dig og din husbond får ligeså meget glæde af jeres som jeg har af min 😀

   Lysende Hilsener Louise

 5. Jane skriver:

  Dejlig anmeldelse!! Når jeg tænker på de usle vintre, jeg har haft, er 1600 kr jo ingen penge. Jeg har købt en Valkee til min mor i julegave, og jeg er så spændt på, hvad hun siger til den. Selv prøver jeg lysterapi for første gang i år, men det er så omstændeligt at skulle sidde foran den lampe. Jeg tror jeg hopper på valkee'en næste år 🙂

  • louiee skriver:

   Lige præcis – synes lampen er god men den virker jo kun gvis man sidder der og det er der hurdlen ligger. Har tilgengæld ikke sprunget en dag over med Valkeen og jeg smiler hele tiden 😀 Min lampe er røget afsted til min gamle farmor (93år) der nu drikker sin morgenkaffe foran den og nyder det. Spændt på om din mor synes om Valkeen.

   God lys jul herfra 

 6. Nuj, sådan en må jeg også eje. Tænk hvis det virker. jeg er SÅ træt for tiden, jeg fatter det slet ikke… KH Malene

 7. Louise skriver:

  Dejligt med en anmeldelse fra en "rigtig" person og ikke bare producentens anprisning! 🙂 Du har helt sikkert fået mig til at overveje dem!

  • louiee skriver:

   Hej Louise 

   Ja det tænkte jeg også- lidt mere værd end en reklame man trykker på på sin PC – tænkte at jeg ville dele min begejstring med jer om dette fantastiske produkt.

   Mange Hilsener Louise

 8. Anna skriver:

  Hej Louiee

  Vil gerne høre om du stadig er glad for din Valkee, da jeg er træt af lyset fra min lysterapilampe,
   det trætter mine øjne.

  bedste hilsner fra Anna

  • louiee skriver:

   Hej Anna

   Ja er stadig meget glad for min Valkee😊 Blev som dig sindssygt træt af lysterapi lampen – den er virkelig irriterende! Det her fungerer både nemmere og jeg synes personligt at lys gennem ørene virker bedre. Jeg kan varmt anbefale den. Har denne vinter intet mærket til træthed og har brugt den flittigt i kombi med masser af vinterbadning – synes effekten af begge dele er meget positiv.

   God fornøjelse med apparatet 

   Bedste Hilsener Louise 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code