Spinatgratin

Print Friendly

IMG_0684Elsker spinat i alle udgaver. Det begrænsede udbud frisk grønt for tiden tvinger mig ud i at bruge noget fra frost – som jo iøvrigt er præcis ligeså sundt. Spiser ofte helt almindelig flødestuvet spinat som tilbehør og det her er lidt af samme skuffe men alligevel noget andet. Lidt hen af en tærte uden bund eller en slags soufflé. Super enkelt og ret så billig ret der er ligegod varm som kold dagen efter.

2 personer som hovedret eller 4 som tilbehør

600 gram frossen spinat

1 løg hakket

2 fed hvidløg

1 rød snackpeberfrugt

175 gram piskefløde

3 æg 

140 gram ost ( jeg brugte gedeost fra tebstrup, men alt andet ost kan bruges)

 1/2 tsk muskatnød

 2 tsk salt

 peber

IMG_0682

Steg det meste af vandet ud af spinaten på en mellemvarm stegepande – tilføj peberfrugt, løg og hvidløg og læg det i et ildfastfad. Oven på grøntsagerne lægger du osten enten revet eller i passende stykker. Pisk æggene sammen med fløde, salt, peber og muskat og hæld blandinger ovenpå hele herligheden af grønt og ost.

 

Bag blandingen ved 200 grader i 30 min til den har fået farve og blevet fast. Lad hvile i ca 10 min før servering. Kan spises alene eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk.

IMG_0685

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Æg, Frokost, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Spinatgratin

  1. Julie O. skriver:

    Ååååårh, smeltet ost! <3 Den her opskrift er sgu en must try!

  2. Lana skriver:

    Låter jättegott med sådan gratäng! 🙂

    Ha en toppen dag!

    Kram kram

    //Lana

  3. Marina skriver:

    Hold da op hvor smager det godt! Det bliver en klassiker herhjemme 😉

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code