Status efter 10 ugers GVT træning

Print Friendly, PDF & Email

Telefon 009

Gennem de sidste 10 uger har jeg seriøst givet styrketræningen et skud. Jeg har skruet ned for al min cardio ( med bæven i hele kroppen oh ve og skræk). Jeg vil nu lige gøre lidt status for at dele min erfaringer med jer her på bloggen.

Jeg her medio oktober til 1. januar praktiseret såkaldt German Volume Training. Og alt hvad der er tysk står i mit hovede for disciplin og ikke mindst kvalitet. Og jeg skal lige hilse at sige at jeg har fået fuld valuta for mine penge. Jeg er simpelthen blevet så super wonder woman stærk på de sidste 10 uger. Det er ikke længere noget stort og åbent spørgsmål om hvorvidt man kan bygge muskler samtidig ed at være i ketose – for det kan man. Jeg kan tydeligt se og mærke en kæmpe forskel i min fysik fra start til nu.

Det har været sindssygt udfordrende at holde mig kun til styrken og "kun" dyrke cardio i form af, en enkelt eller to spinning timer om ugen.

Sådan har jeg gjort:

12 min HIIT træning på løbebåndet, som opvarmning inden hver træningspas – eller alternativt en spinning time inden.

1 øvelse pr. muskel gruppe 10 set og 10 repetitioner dvs 100 gange den samme øvelse!!!

1 min pause mellem hver øvelse

Frivægte og ingen hjælp fra en makker

Langsom og kontrolleret bevægelse både negativt og positivt i hver øvelse.

Når jeg har taget de 10×10 øvelser har jeg sat 10% mere vægt på…

Træningslogbog for hver gang med note to self om vægte og stigninger i dem fra gang til gang.

Jeg er godt klar over at jeg ikke helt var fra scratch, men havde dyrket min mormor træning, med egen vægt som modstand indtil da. Men hold nu op en forskelsurprise. Ikke fordi jeg ikke troede på projektet inden jeg gik i gang – jeg er bare overrasket over resultatet. Min dejlige disciplinerede trænings/løbe/cykel makker, har kørt hård styrketræning siden august og jeg hænger faktisk ikke voldsomt bagud, i forhold til hende på trods af hendes forspring. Også selvom hun laver rigtige dips – den hund!!!

Hrmmpff – Jeg hader virkelig forandringer og synes det var øv at skulle slippe GVT 'en lige nu, men er bange for at vokse ud af mit tøj hvis jeg fortsætterwink Ej pjat… men jeg har virkelig bygget muskler på og er blevet ret så bredskuldret. Grunden til at jeg giver GVT 'en en lille pause er at det er anbefalet som træning i perioder, hvor man virkelig vil bygge muskler på og måske har ramt en plateau i sin træning. Nu giver jeg mere almindelig styrketræning et skud. Jeg vil fra nu af, køre 3-4 forskellige øvelser pr. muskel gruppe 4 set af 10 repetitioner. Det giver en større variationsmulighed i min træning og lidt mere frihed til at vælge andre øvelser. Glæder mig til at køre rigtigt tungt og prøve nogle flere forskellige træningsøvelser.

Cardioen er stadig på stand-by og det føles helt rigtigt. Jeg er slet ikke så sulten og slidt som før – bare evigt øm et eller andet steddevil Føles alligevel helt ok, at være topsmadret i en muskel gruppe ad gangen.

Mål for kommende periode er at squatte med 100 kg og lave chin-ups/pull-ups, bare fordi…

Selvom det føles så pinligt, at trække min lille skammel hen til tårnet, for at hoppe op og lave negative pull-ups/chin-ups, så gør jeg det – for jeg vil bare kunne løfte mig selv – det ville bare se FOR blæret ud!!!

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen, Træning og tagget , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Status efter 10 ugers GVT træning

 1. Du er simpelthen så sej. Godt gået. Mvh Malene fra http://www.paleolivet.blogspot.com

 2. Merete skriver:

  Du lyder vel nok effektiv 🙂

  Jeg er lige startet i et fitness-center og jeg har været til min første cirkeltræning i dag. Av av av, jeg får ondt i kroppen i morgen ;o)

  • louiee skriver:

   Hej Merete

    Jeg er meget effektiv, har trænet i rigtig mange år og elsker at presse mig selv og se resultat. Held og lykke med din beslutning om at starte fitness, selvom det gør ondt er det sjældent en smerte man fortryder – tværtimod 😀

   Mange Hilsener Louise

 3. Charlotte skriver:

  Heysa.

  Jeg står og skal igang med træning efter en laang pause. Har aldrig været glad for cardio, så tænker at dette ville passe fantastisk til mig. Jeg har været på LCHF i ca 2 mdr og regner med at starter træningen når jeg har været det i 3 mdr. Det skal dog lige siges at jeg aldrig har brugt frie vægte, så det bliver lidt en grænse at skulle krydse. Puha kan lige se mig vi fitness centret med alle “gorillaerne” 🙂 Nå men det jeg tænker mest på er om der kun kommer muskler på eller om du også taber dig/taber fedt? Ville jo være lidt ærgerligt at have alle musklerne under fedtet. Man er jo blevet fortalt igen og igen at det er cardio der virker på det område 🙂

  Tak for en fantastisk Blog!

  Knus fra Charlotte

  • louiee skriver:

   Hej Charlotte og tak for roserne 😀

   Jeg må jo indrømme at jeg ikke er blevet hugget i granit ved det her. Jeg er bare blevet bomstærk og kan tydeligt mærke at jeg bygger op indefra. Under alt min gamle cardiotid kunne jeg tydeligt mærke og se når jeg tabte mig… Men det var aldrig særligt holdbart og jeg følte mig svag og slidt, når jeg var tynd. Nu er følelsen helt anden. Overskud, styrke,sundhed og velvære er følelsen nu også selv om der er mere spæk rundt om musklerne end jeg synes er optimalt. Jeg tænker det her som en langsom bevægelse hvor jeg bygger fundamentet op indefra. Flere muskler betyde større forbrænding, mere mad og i sidste ende mindre fedt procent – men ROM blev ikke bygget på en dag så jeg er tålmodig og stædig. Jeg er sikker på for jeg mærker tydeligt i kroppen at det her er vejen frem istedet for alt det opslidende cardio jeg har udsat mig selv for gennem mange år. Håber mit svar giver lidt eller meget mening for dig??? Så ja har virkelig bygget muskler og har også tabt fedt i perioden for mit tøj paser endnu.

   Ønsker dig god vind med træningen også mellem gorillaerne og håber du kommer til at elske det ligeså meget som mig.

   Mange Hilsener Louise

    

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code