Bagt Hvidkål

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0722Egentlig en ret så plain-jane ret, men alligevel ret så lækker. Altså sprøde grøntsager bagt i ovn med masser af krydderier, ost æg og så lidt fløde – det får jeg bare aldrig nok af. Her er det hvidkålen der har fået en tur. Jeg bliver ikke træt af årtidens sparsomme grøntsager, bare de er i en eller anden forklædning – som her :

4 – 6 personer :

350 gram hvidkål hakket

20 gram smør til at stege kålen i

150 gram piskefløde

4 æg

125 gram salt ost- brugte et stykke fyrmester ost fra thiese ellers primadonna, parmesan eller vesterhavsost

2 fed hvidløg

basilikum, løgpulver, oregano, merian og peber – hold igen med salt pga osten

Kål og krydderier steges nogle minutter på panden i smørret og lægges derefter over i et ildfast fad. Læg osten ovenpå kålen i passende stykker eller riv den og bred ud. Pisk æg og flød sammen og hæld over kål og ost. Bages midt i ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader alm ovn i ca 25 min til retten er gylden. Smager bedst hvis den lige køler af i 10 min inden servering. Kan spises som tilbehør til det meste kød og fisk. Jeg spiste den samme aften med stegt torskerogn og hjemmerørt dild remoulade. Smagte også rigtig godt dagen efter i kold udgave på madpakken.IMG_0721IMG_0720

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Bagt Hvidkål

  1. Lana skriver:

    Mmm…gott, gott! Och smidigt att göra! 🙂

    Ha en toppen dag!

    kram kram

    //Lana

  2. Liza :) skriver:

    Lyder lækkert… Hvor mange æg bruges ? 😉

    • louiee skriver:

      Hej Liza

      Ja det var gået lidt stærkt med denne her…  Sorry!!! Både slåfejl og opskrift rettet – 4 æg og tak for at du tog dig ulejligheden at gøre opmærksom på fejlen.

      Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code