Hvis det her ikke er rustik vintermad, så ved jeg ikke hvad der så er? Jeg havde fået en vild lyst ti gammeldags oksesteg og havde fået på hjernen at den skulle laves i min romertopf eller stegeso (herre grimt navn!) Det geniale lerfad der laver og passer din mad mens du laver – ja ingenting
Det her blev en herre ret af format – havde ingenting spist hele dagen- var bare ikke sulten. Jeg blev så overmæt af ovenstående tallerken, så jeg aldrig troede jeg skulle blive sulten igen. Meget smagfuldt og meget mættende.
4 – 6 personer:
1 – 1,5 kg oksebov eller tykkam
200 gram semidried eller tørrede tomater
100 gram perleløg
250 gram champignons
3 fed hvidløg hakkede
350 gram squash (1hel) i grove stykker
1 stor dåse tomatpure
1 bundt forårsløg eller et par porrer
2 spk olivenolie
1/2 dl mørk balsamico
4 piri piri chilier fra glas (Irma)
1 pakke bacon
2 dl urtebuillon eks fra herbarmare
2,5 dl piskefløde
4 laurbærblade
merian og timian, peber og salt
Bland tomatpure, balsamico ,olie, hvidløg og krydderier sammen til en pasta. Smør kødet i ind i pastaen og læg bacon på toppen. Skær grøntsagerne i grove tren og læg dem nederst i lerfadet. Hæld over med buillon. Læg kødet på toppen og dæk med bacon.
Sæt låg på og sæt i kold ovn. Tænd ovnen på 150 grader og lad stå i 4-6 timer. Min steg fik 5 timer, da mit kød vejede 1,1kg. Efter ca. 5 timer hældte jeg væden fra over i en gryde og reducerede til ca halvdelen. Tilsatte 1/4 piskefløde og lod saucen koge lidt tyk med fløden. Stegen tog jeg ud og skar/trak kødet fra hinanden – mørt som smør.
Server med blomkåls eller broccolimos. Jeg spiste retten med spinat og serverede kartoffelmos, for den kulhydrat spisende del af familien.
Übermæt og tilfreds bagefter. Mørt kød, møre grøntsager og sauce der bare smagte af alt det gode.
Ohh jeg elsker min Römertopf. Man laver alt muligt lækkert i den, og det smager oftest himmelsk. Mums!
Hej Joy
Ja jeg er bestemt også blevet fan !!! Billige udskæringer bliver til det møreste lækre kød… Sikken en fest.
Mange Hilsener Louise
–den ret må jeg lave på lørdag selvom det jo (i følge kalenderen) er sommer..Har dog ingen stegeso – kan jeg mon lave den på anden vis?
Hej Helle
Alt andet der holder kød og væske inde kan bruges. Jeg har selv le creuset gryder der tåler ovn helt fint. Forestiller mig at en stegepose i et ildfast fad måske også kan gå an ?!?
Det smager jo helt vildt godt – også om sommeren 🙂
Enjoy
Mange Hilsener Louise
Hejsa – først tak for opskriften som jeg vil prøve en af dagene – men har lige et ? til et billed på siden – du har et dejligt billede af en rigtig sød hund hvad er det for en race? ved det er lidt ved siden af det hele men håber du gider at svare aligevel- på forhånd tak.
Hej Henning
Og virkelig undskyld for det sene svar. ..
Jeg har skiftet e-mail uden at skifte den her…
selv tak for opskriften . Min søde lille hund Orla er af racen Jack russel 😊 De er virkelig nuttede, men noget af en mundfuld at opdrage på 😁
Mange Hilsener Louise