Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Print Friendly

IMG_0700Hvis det her ikke er rustik vintermad, så ved jeg ikke hvad der så er? Jeg havde fået en vild lyst ti gammeldags oksesteg og havde fået på hjernen at den skulle laves i min romertopf eller stegeso (herre grimt navn!) Det geniale lerfad der laver og passer din mad mens du laver – ja ingentingcheeky Det her blev en herre ret af format – havde ingenting spist hele dagen- var bare ikke sulten. Jeg blev så overmæt af ovenstående tallerken, så jeg aldrig troede jeg skulle blive sulten igen. Meget smagfuldt og meget mættende.

4 – 6 personer:

1 – 1,5 kg oksebov eller tykkam

200 gram semidried eller tørrede tomater

100 gram perleløg

250 gram champignons

3 fed hvidløg hakkede

350 gram squash (1hel) i grove stykker

1 stor dåse tomatpure

1 bundt forårsløg eller et par porrer

2 spk olivenolie

1/2 dl mørk balsamico

4 piri piri chilier fra glas (Irma)

1 pakke bacon

2 dl urtebuillon eks fra herbarmare

2,5 dl piskefløde

4 laurbærblade

merian og timian, peber og salt

Bland tomatpure, balsamico ,olie, hvidløg og krydderier sammen til en pasta. Smør kødet i ind i pastaen og læg bacon på toppen. Skær grøntsagerne i grove tren og læg dem nederst i lerfadet. Hæld over med buillon. Læg kødet på toppen og dæk med bacon.

IMG_0698Sæt låg på og sæt i kold ovn. Tænd ovnen på 150 grader og lad stå i 4-6 timer. Min steg fik 5 timer, da mit kød vejede 1,1kg. Efter ca. 5 timer hældte jeg væden fra over i en gryde og reducerede til ca halvdelen. Tilsatte 1/4 piskefløde og lod saucen koge lidt tyk med fløden. Stegen tog jeg ud og  skar/trak kødet fra hinanden – mørt som smør.

IMG_0699Server med blomkåls eller broccolimos. Jeg spiste retten med spinat og serverede kartoffelmos, for den kulhydrat spisende del af familien.

Übermæt og tilfreds bagefter. Mørt kød, møre grøntsager og sauce der bare smagte af alt det gode.yes

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

  1. joy skriver:

    Ohh jeg elsker min Römertopf. Man laver alt muligt lækkert i den, og det smager oftest himmelsk. Mums!

    • louiee skriver:

      Hej Joy

      Ja jeg er bestemt også blevet fan !!! Billige udskæringer bliver til det møreste lækre kød… Sikken en fest.

      Mange Hilsener Louise

  2. helle skriver:

    –den ret må jeg lave på lørdag selvom det jo (i følge kalenderen) er sommer..Har dog ingen stegeso – kan jeg mon lave den på anden vis?

     

     

    • louiee skriver:

      Hej Helle

      Alt andet der holder kød og væske inde kan bruges. Jeg har selv le creuset gryder der tåler ovn helt fint. Forestiller mig at en stegepose i et ildfast fad måske også kan gå an ?!?  

      Det smager jo helt vildt godt – også om sommeren 🙂

      Enjoy

      Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code