Ketose fri Februar

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0627

Den lille ugle på billedet symboliserer mig, som jeg kan se ud, når jeg skal ændre mønstre og vaner. Min kollega driller mig en gang imellem, når hun lige skal ruske i mine planer og siger jeg får ugle ansigt – ligesom billedet ovenfor. Den lille ugle skal forresten foreviges på min arm, her om et par dage… Som en reminder om, at det er okay, at blive lidt forstyrret i sine mønstre, bare en gang imellem.

Har besluttet mig for at februar skal være ketonmåler fri måned!!! ( roder lige i egne mønstre ,men det er mere trygt end når andre gør det! ) Og hvorfor så det , når jeg nu trives så godt i ketosen?? Jo det der med styrketræningen har virkelig taget til for mig. Jeg er i fuld sving med de tunge vægte ca 5 gange ugentligt og I love it heart Jeg har i de sidste par uger, haft lidt den samme fornemmelse i kroppen som dengang jeg var vegetar. Jeg craver  simpelthen mere protein og føler uro og ikke sult, men trang til mere protein. Jeg har ligget i optimal ketose mere eller mindre hele tiden siden april sidste år og talt proteiner og fedtstoffer og mål til den helt store guldmedalje. Ketosen har klart givet min krop ro og overblik og en fantastisk fornemmelse for hvad der er reel sult og hvad der er er jeg- keder – mig – sult. Alle de andre fordele ved ketosen har været snorlige blodsukker, ekstrem mæthed fantastiks energi og tung god søvn. Jeg tror simpelthen, at jeg har været der af en helt speciel årsag. Min krop har været fejlnæret og utryg alle de år jeg har spist fedtfattigt kalorestriktivt og det har taget en del fedt, for at gøre den HELT tryg igen. Nu føler jeg, at jeg har nået et nyt stadie i min LCHF rejse, hvor jeg godt tør slippe lidt fedt og putte mere grønt og protein på. Jer der følger mig på instagram ( louie11) har nok lagt mærke til nogle flere grøntsager på talllerknen end før. Nu er jeg altså svævet ud af ketosen og det skyldes først og fremmest at der er kommet flere proteiner på banen. Jeg var ligesom sejlet ud på et sidespor med alt for mange nødder (macadamiasheart) og alt for fokus på fedt og lav protein og næste intet grønt – bare for at måle optimale tal. Min appetit var nede på 1 måltid dagligt og jeg følte mig nærmest overmæt hele tiden. Time for change… sagde tryghedsnarkomanen.. surpriseJeg tog en rask beslutning – tog lige en stik prøve på kostdoktorns forum vedrørende protein, kropsvægt og træning – og fik det svar jeg egentlig godt inderst inde kendte ! Jeg skulle have mere protein med al den styrketræning. Og 1. feb blev der skruet op fra 60 gram, til lige omkring de 100. Ikke fordi jeg på nogen måde skal op og leve high protein – low fat igen !!! hvor mine fordeinger før hed 82% fedt, 12 % protein og 6% kulhydrat – tilstræber jeg nu 70-72 % fedt, 18-20% protein og resten kulhydrat ca 8 -10 % alt efter hvor mange kalorier jeg indtager. Man kunne spørge sig selv, om jeg da aldrig bliver træt af alt det tælleri ??? Næh egentlig ikke, jeg kigger kun på fordeling og ikke på kalorier og så længe det kører sådan, er den fjong med mig. Ved jo godt, at LCHF foreskriver at stole på kroppen og dens signaler – men for en som jeg, der har været fuldtsændigt besat – tager det altså noget tid at komme derhen. Men men men jeg er på vejwink

Da det blev den 1 . Februar blev jeg både lidt angst og fik lidt problemer med maven igen. Den fede kulhydrat/protein fattige kost havde gjort underværker for min fordøjelse i al den ketoge tid. Jeg ved af erfaring at min mave reagerer på ændringer – selv små i kosten. Jeg har skruet op for vita biosaen og taget magnesia inden sengetid og det hjælper heldigvis. Jeg blev også bange for, at være sulten og få blodsukker dyk( spis eller dø fornemmelsen) – har nu levet i 10 dage sådan her og har intet af dette oplevet!!! Jeg har simpelthen fået en krop der ved, at næring er noget der kommer med passende mellemrum – så no worriescool

Denne lille nyopdagelse har gjort livet nemt og ubekymret. Jeg kan spise mig mæt og glad, uden at tænke på at ryge ud af "the zone" igen. Jeg spiser  igen som jeg har lyst og vinden blæser. Har nærmest været lidt protein forskrækket og det er jo noget fis. Jeg ligger nu ret så stabilt, på 2 måltider om dagen, istedet for som før – et måltid og en snack – og det føles ja – rigtig godt!!!

Min træning den foregår stadig på tom mave og et skud MCT og aminosyrer og det har jeg meget fin energi til. Mine muskler de vokser bare… dynejakken strammer både på armene og over brystet og det er ikke fedtbuler – Jeg har seriøst fået fast kød på kroppen. Tænker også, at min hormonbalance er ved at være iorden. Inden jeg begyndte at sulte og pine mig selv havde jeg en pæn barm, der hurtigt blev til små flade grydelapper under alle restriktionerne. Jeg skal lige love for, at de er kommet retur. Jeg er hverken på vægt eller fedtmåler, men jeg og andre i  min nærhed kan godt se, at der bliver bygget på med muskler. Jeg er jo som sagt en tæt lille hobbit af bygning og bare god til at "bulke op" på mullerne. Men omvendt hellere bred af muskler end af fedt. Jeg bliver aldrig miss bikini fitness, men nok nærmere russisk kuglestøder kvinde i figurcheeky men sund og glad som ind i helv…. Hvis det her fortsætter, tror jeg bestemt ikke måleren bliver hevet frem fra skuffen igen. På sigt skulle jeg jo gerne lære ikke at måle og veje, men at lytte og stole på kroppen.

Det var lige opdateringer på mine overvejelser lige p.t. omkring kost og træning. Jeg kører helt alm tung styrke træning frem til 1. marts hvorefter jeg kører en runde GVT træning igen i 10 uger – glæder mig allerede som et lille utålmodigt barn.

Har iøvrigt brugt ret så lang tid på, at skrive bloggens opskrifter op og indele dem i kategorier i et af bloggens faneblade. Jeg skal lige finde ud af, det der med at linke dem hen på siderne, så hvis en af jer ved hvordan – så venligst skriv en kommentar cheeky Men fanen viser alle de opskrifter man kan søge efter her på bloggen og det er da en start!

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, LCHF og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code