Var hjemme hos min skønne lillesøster her forleden dag. Hun har nu i en måned udelukket stivelse og sukker ( go go girl ) Hun går hjemme på barsel og har rigeligt tid i øjeblikket, både til at spise og producere mad i den rigtige kategori lige nu. Men hendes tanker er allerede begyndt, at kredse om, hvad nu når den hårde hverdag starter, med fuldtids job og to børn. I gamle dage kørte hun fromaige frais, som hun kunne medbringe på jobbet, hvis hun ikke nåede morgenmaden – men hvad skulle alternativet nu være ??? Fik mig til at lede lidt i opskrifterne på min blog, efter egnede emner. Der stødte jeg på, min egen udgave af kesoplätter med kokosmælk. Det fik mig til at tænke, at den "klassiske" udgave aldrig har været på min blog?? Kesoplätter er noget jeg personligt aldrig bliver træt af. Jeg mener, en slags salt lille pandekage/klatkage til morgenmad – hvem kan ikke lide det?? Ja, jeg kender ikke nogen. Opskriften her kan fordobles og laves i weekenden og der er dermed nok til morgenmad til en hel travl uge. Kesoplätterne kan spises nylavede, kolde eller lunede og holder sig fint på køl. De er fyldt med mæthed og kan spises som en sød udgave med hindbærskum eller kanel smør på eller med ost/pålæg eller pesto og grønt på. Mulighederne med plätterne er mange so here goes :
8 stk :
3 æg
200 gram øko hytteost 4,5%
10 gram husk eller kokosfibre
50 gram piskefløde
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
2 spk chiafrø (kan udelades, men kommer dem i for lidt knas)
Steg plätterne i 1/2 smør 1/2 kokosolie ca. 1 spk af hver
Bland ingredienserne undtagen smør og kokosolie og lad stå i ca 5 min. Steg plätterne på en pande ved lav varme, til de er gylden sprøde på begge sider.
Voila og enjoy super nemt !
Uhhmmm de ser gode ud. Glæder mig til at prøve
Tænkte det nok – tror bestemt også børn synes der er gode 😀
Knus Louise
Så gott med kesoplättar till frukost eller mellanmål! 🙂
Ha en toppen lördag!
Kram kram
//Lana
Hej Lana
Lige præcis, bliver heller aldrig træt af dem 😀
Hilsen Louise