Kylling i Römertopf

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0730Nu er jeg virkelig kommet i gang, med at bruge den der lerfætter med låg i ovnen. Og hvor er det bare nemt og bekvemt.

4-6 personer :

1 stor økokylling

2 porrer

1 stort løg

200 gram champignons

150 gram røget bacon i tern

1 squash

3 fed hvidløg

4 chilier fra glas fra irma ( kan udelades)

4 dl god hønsebuillon uden msg eller herbarmare

2,5 dl piskefløde

krydderier – jeg brugte rosmarin, peber, salt, paprika og timian

IMG_0729

Skær grøntsagerne i rustikke stykker og læg dem i bunden af fadet sammen med baconen og overhæld med buillon. Skyl kyllingen grundigt og gnid med krydderier. Læg kyllingen på toppen og læg låget på. Sæt i kold ovn og tænd på 200 grader. Lad stå i 1 1/2 time. Hæld det meste af væden fra og kog ind i en tykbundet gryde. Giv kyllingen og grøntsagerne et par smørskiver og sæt tilbage i ovnen ca, 10-12 min med fuld grill på for sprødt skind. Når saucen er kogt ind til ca det halve, tilsættes piskefløden og saucen smages til med salt og peber og lidt kulør. Tag den sprøde kylling ud af ovnen og parter. Server kyllingen med de helt møre grøntsager og den gode sauce. Rustik og meget mættende vintermad.

 

 

IMG_0732

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code