Denne opskrift er set hos www.hjemmehosxenia.dk omkring mortens aften sidste år. Opskriften har svirret i mit hovede og igår tog jeg fat på den. Havde 2 stk andelår på frys og lavvande i madkassen så det passede jo fint. Lårene blev ligeså gode som de ser ud. Sprøde og saftige og velsmagende. De levede virkelig op til mine forventninger. Og super nemt ovenikøbet – passede jo sig selv i ovnen mens jeg lavede andet
2 personer :
2 stk frosne berberi andelår
salt
Krydr lårene godt med fint havsalt. Lad ligge så længe som muligt med saltet på – gerne et døgns tid på køl om muligt. Mine lår lå et pat timer, hvilket var helt fint for resultatet.
Steg lårerne på panden ca 5 min på hver side – start med skindsiden. Læg derefter lårene i en bradepande med skindsiden opad og dæk med sølvpapir. Sæt i ovn 2 timer på 150 grader varmluft. Efter to timer overhældes lårene med noget af det afsmeltede andefedt og steges videre 1 time nu uden sølvpapir.
Resultatet er sprøde, salte lår der falder af benet – mørt og saftigt. Jeg valgte bønne fritter, salat og cremefraiche 38% med chipotle og hvidløg. God kombi der sagtens kan anbefales.