Langtids braiserede Andelår

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0994

Denne opskrift er set hos www.hjemmehosxenia.dk omkring mortens aften sidste år. Opskriften har svirret i mit hovede og igår tog jeg fat på den. Havde 2 stk andelår på frys og lavvande i madkassen så det passede jo fint. Lårene blev ligeså gode som de ser ud. Sprøde og saftige og velsmagende. De levede virkelig op til mine forventninger. Og super nemt ovenikøbet – passede jo sig selv i ovnen mens jeg lavede andet cheeky

2 personer :

2 stk frosne berberi andelår

salt 

Krydr lårene godt med fint havsalt. Lad ligge så længe som muligt med saltet på – gerne et døgns tid på køl om muligt. Mine lår lå et pat timer, hvilket var helt fint for resultatet.

IMG_0993

Steg lårerne på panden ca 5 min på hver side – start med skindsiden. Læg derefter lårene i en bradepande med skindsiden opad og dæk med sølvpapir. Sæt i ovn 2 timer på 150 grader varmluft. Efter to timer overhældes lårene med noget af det afsmeltede andefedt og steges videre 1 time nu uden sølvpapir.

Resultatet er sprøde, salte lår der falder af benet – mørt og saftigt. Jeg valgte bønne fritter, salat og cremefraiche 38% med chipotle og hvidløg. God kombi der sagtens kan anbefales.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code