Pinjekiks

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0833

Ville forsøge mig med noget andet end de sædvanlige frøkiks her den ene dag. Ikke fordi jeg er den helt store spiser af alle brøderstatninger men alligevel kan det være rart med noget hurtigt på lager. Kiksene her fik en dejlig smag og kan opbevares ligesom frøknækbrødene i en kagedåse. Jeg er fan af af julekrydderier og spiser dem gerne hele året. De kan selvfølgelig udelades. Lå også inde med en rest pinjekerner som jeg brugte i opskriften. Forestiller mig at pinjekernerne med fordel kan byttes ud med både mandelmel eller samme vægt i solsikkekerner eller andre finthakkede nødder.

16 – 20 kiks:

40 gram af hver:

pinjekerner

solsikkekerner

græskarkerner

sesamfrø

hørfrø

50 gram kokosolie

2,5 dl kogende vand

2 tsk brunkagekrydderi ( elle kanel/kardemomme)

1/2 tsk salt

5 gram sukrin gold

20 gram kokosfibre

10 gram husk

IMG_0831

Alle frø lige med undtagelse af hørfrø, blendes i en minihakker eller hakkes fint med kniv. Har ladet mig vide, at hørfrø bliver harske, når man hakker dem. Så derfor bliver de aldrig det i mine opskrifter. Læg kokosolien i en skål og overhæld med kogende vand. Bland hørfrø og den finthakkede frøblanding i sammen med kokosfibre, krydderier og husk. Tag et stort sykke bagepapir ud på køkkenbordet og rul dejen ud med kagerulle – måske med bagepapir på toppen også. Dejen er ikke så porøs som frøknækbrød. Bag firkanten ca 50 min på 150 grader og skær ud med pizza hjul til 16- 20 stykker. Lad stykkerne stå på rist i ovnen på lidt eftervarme, så de sprøder helt op. Opbevares i kagedåse. Smager virkelig som en god kiks og mine blev rigtig sprøde, uden at knække. Super med både pålæg og ost på.IMG_0858

 

Her er kiksen, som en lille del, af en dejlig mættende tallerken. 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i brød, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Pinjekiks

 1. Lana skriver:

  Vad gott! Detta måste jag testa! Helt i min smak! 🙂

  Ha en toppen dag!

  kram kram

  //Lana

 2. Lonerosa skriver:

  Lækre kiks og SÅ fine æg 🙂

  Kh. Lonerosa

 3. louiee skriver:

  Hej Lonerosa

  Er også selv helt vild med mine romantiske æg 😀 tak for roserne.

  Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code