Bacon Marmelade

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1152

 

 

Da jeg lige læste det første gang tænkte jeg … nooot – jeg mener bacon marmelade!?! Men ved nærmere syn på opskriften, tænkte jeg why not ? Opskriften har jeg fået fra Primal blueprints godfather Mark Scisson´s blog : "Mark´s daily apple" Var aldrig selv kommet på ideen, om at lave marmelade af bacon, men here goes…

1 glas

350 gram bacon

2 små skalotteløg

2 fed hvidløg

1 tsk chiliflager

1/4 tsk kanel

1/2 tsk mørk kakaopulver

1 spk sukrin gold (12 gram)

1,2 dl stærk kaffe

1,2 dl vand

1/2 tsk habanero eller chipotle chili

2 spk sherry vineddike (30 ml)

Jeg brugte denne bacon her, køber den i Irma – min yndlings heartIMG_1147

Skær baconen in passende skiver og steg dem – ikke helt sprøde på en pande. Rest fedtet der er smeltet af, sauterer du skalotteløg i skiver samt hvidløg i – de skal ikke tage farve. Tilsæt derefter krydderier og sukrin og lad simre lidt. Tilsæt til sidst bacon og væske. Lad blandingen stå en times tid uden låg på laveste blus og kog ind. Hold øje, så den ikke koger tør og tilsæt evt. mere væske. Blend derefter blandingen til en tyk pasta og kom på glas. Skulle efter sigende kunne holde sig et par uger i køleskabet.

IMG_1149 Smager sindssygt godt så er I advaret!!! Kan bruges som smags giver tilbehør til æg, grøntsager, LCHF madder og alt muligt andet. Sødt, stærkt, salt og sprængfyldt med smag. Genialt siger jeg bare, gid jeg var opfinderencheeky

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Dressing, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Bacon Marmelade

 1. Sysleren skriver:

  Det lyder godt nok specielt. Jeg ved faktisk ikke, om det er noget jeg tør give mig i kast med, men gad virkelig godt at smage det. 

  • louiee skriver:

   Hej Sysleren

   Det lyder nok mere specielt end det smager. Hvis du kan lide relish/chutney eller andet der er masser af smag i, kan du også lide denne her! Mere spicy end sød.

   Mange Hilsener Louise

 2. Liza :) skriver:

  Må prøves…. jeg skal bare finde ud af hvad jeg kan bruge i stedet for kaffe…. Bryder mig på ingen måde om… som i "kanikkefordrage"… smagen af kaffe… noget bud på hvad jeg erstatter kaffen med ?? Tænker fond, men der kan være andre bedre/ mere spændende bud 🙂

  • louiee skriver:

   Ja jeg elsker jo kaffe… men jeg kan overhovedet ikke smage kaffen i marmeladen – måske jeg har hærdede smagsløg. Men ja en god kraftig fond kunne bestemt godt gøre jobbet. Super god ide 😀

   Tak for gode input !!

   Mange Hilsener Louise

 3. Maj-Britt skriver:

  Det lyder dælme mærkeligt, men alligevel har jeg lige gemt opskriften på to-do-listen 🙂

  Jeg har lige opdaget din blog idag og der er allerede blevet printet et par opskrifter ud.

  God dag.

  • louiee skriver:

   Hej Maj-Britt

    Dejligt at blive opdaget 😀 håber du får gavn af mine opskrifter!

   Ja mærkeligt lyder det  – men smager rigtig godt.

   God dag til dig retur.

   Mange Hilsener Louise

 4. John Mikkelsen skriver:

  Fedest. Efter en koncert med Rammstein, med alt deraffølgende, er bacon marmalade et must 😉

  • louiee skriver:

   Hej John 

   Både Rammstein og Bacon marmelade er i min optik stærkt undervurderet 😁 Bare det var mig der havde været til den koncert. Håber de holdt 100% 

   Bedste Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code