Jeg har altid været STOR fan af biksemad. Dog er har det ikke været synderligt ofte på menuen efter LCHF´s indryk i mit liv. Det er ligesom bare ikke helt det samme uden kartofler vel…
Kan nu med glæde fortælle at jeg har fundet en reel erstatning for kartoflerne i biksen. Glaskål… det holder 100 % i denne her ret.
Glaskål er en grøn lille kålfætter der kan købes bla. i føtex. Super lækkert siger jeg bare. Biksen her er lavet af en rest roastbeef kød fra fryseren samt lidt andet grønt fra køleskabet
2 portioner LCHF biksemad
200 gram glaskål ( ca 1)
200 gram squash
100 gram løg
100 gram rød peber frugt
200 gram kødrester
2 æg
smør til stegning
persille til pynt
salt og peber
Tern alle grøntsagerne og steg i rigeligt smør på panden til de får stege skorpe. Tilsæt kødet samt salt og peber. Steg et par spejlæg på side linien og top retten med æg og persille- måske pesto eller sukkerfri pesto.
Så enkelt, så velsmagende!
Nøj, det skal prøves! Jeg kan huske, at jeg hadede biksemad som barn. Jeg syntes, det var så kedeligt. Men som voksen? Arhmmen altså, der er det jo gudespise! 😀
Ja oss her, det der glaskål er superanvendeligt som kartoffel erstatning. Og ja biks med løg og spejlæg – love it <3