Butterchicken med kokosmælk

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1160

Elsker virkelig Indisk mad. Fik øje på Xenias lækre butterchicken og fik straks lyst til at lave en lignende udgave. Jeg har indrømmet ikke lavet meget Indisk mad gennem mit liv. Har altid tænkt, at det var lidt besværligt, med alle de krydderier og marinader osv. Men denne her udgave var rent faktisk nem!! Der er lidt mange krydderier, men når de først er købt ind – så er der fest i munden. Retten her blev MEGET populær i den mandlige afdeling og skal derfor også have mange chancer endnu i mit køkken. Den er spicy uden at være stærk og dejligt afrundet af kokos og selvfølgelig smør. 

4 Personer

600 gram kyllingekød ( jeg brugte lårfilet, fordi jeg synes, det er det bedste kød på kyllingen) Skær kyllingen ud i mindre stykker og læg den i følgende marinade et par timer eller natten over. 

Marinade:               

1 spk tandori masala

1/4 ds fuldfed kokosmælk

1/2 spk garam masala

Saucen:

50 gram ghee ( eller alm smør)

1 stort løg

1 ds flåede tomater ( jeg blendede dem, ellers brug passata)

1 tsk garam masala

4 fed hvidløg hakkede

1 tsk chiliflager

1 spk stødt ingefær

1 spk stødt koriander

2 tsk tandori masala

3/4 ds kokosmælk (resten fra marinaden)

salt og peber efter smag

evt Cashew nødder til pynt

Brun løgene i smørret i en stor tykbundet gryde. Løgene må godt blive rigtig mørkebrune alá bløde løg. Tilsæt krydderier og lad simre i 1 min. Tilsæt den marinerede kylling og svits den. Tilsæt nu hvidløg og tomater. Lad simre i 15 – 20 min til kyllingen er mør. Til sidst tilsættes resten af kokosmælken. Hvis kokosmælk koger kan det skille, så varm langsomt op. Server med naan brød af oopsies eller blomkålsris stegt på panden i kokosolie.

Så nemt !!! og virkelig lækkert – især dagen efter…

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Butterchicken med kokosmælk

  1. Lana skriver:

    Mums, mums, låter så gott och är helt i min smak! 🙂

    Ha en toppen dag!
    Kram kram

    //Lana

  2. Cathrine Koefoed skriver:

    Jeg følger ivrigt med på bloggen 🙂 

     

    Jeg er selv stifter af en blog, som måske ville være noget for dig? http://www.cathrineyoga.dk 

     

    Kh Cathrine Koefoed 🙂

    • louiee skriver:

      Hej Cathrine

      Dejligt du følger med og tak for tippet om din blog. Følger selv med i en masse og dejligt at blive tippet til nye.

      Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code