Flødeleverpostej

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1124Spiser alt for sjældent indmad fra dyr. Det er ellers både sundt, fornuftigt og billigt. Måske fordi jeg ikke kender så mange retter med indmad i. Men en ret alle danskere kender, må da være leverpostej. Desværre er købe udgaven ofte fyldt med alt muligt unødigt og ikke LCHF venligt. Derfor er der en krig siden, jeg har fået denne skønne spise. Har indrømmet aldrig lavet leverpostej før, men nu skulle det altså være. Hallo der var bare så nemt og lækkert som aftensmad. Jeg ved ikke hvad det er der har holdt mig tilbage indtil nu. Noget med at det var besværligt og bage i vandbad….Superfjollet for det var godt nok nemt.

Da jeg trænede som yngre, eksisterede i øvrigt en myte om, at leverpostej var meget effektivt som støvsuger i forhold til underhudsfedt…. Jeg giver det lige et skud. En ting er sikkert den provider masser af mæthed i min mave.

2 store eller 4-5 små bakker

600 gram svin elever

400 gram spæk

2 æg

3 dl piskefløde

3 tsk salt

2 spk tørret merian

1 tsk stødt muskatnød

friskkværnet peber

2 tsk pofiber ( kan undlades)

Hele molevitten pånær fløden kommes i en food processor. Hvis ikke er i besiddelse af en sådan en kan man spørge hos slagteren og få både lever og flæsk hakket. Når massen er kørt jævn tilsættes fløden hen ad vejen. Postejdejen hældes i 4-5 små forme eller to store. Kan bages i både forme og ildfaste fade. Jeg bagte min engangs folie forme i vandbad 175 grader i en time. Hold nu fest for en leverpostejsmad. Mega nemt og super ketogent og mættende. Server på "brød" med stegte champignons og bacon. Gem gerne en postej i frysen til nem mad en anden dag.

IMG_1127

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Frokost, Ketose, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Flødeleverpostej

 1. Liza :) skriver:

  'Myten' omkring lever som støvsuger ift. underhudsfedt er der altså noget om…. De danske vægtkonsulenters kostprogram indeholder lever – i en eller anden form – mindst 1 gang ugentligt… af den grund at det har en gavnlig virkning på underhusfedet samt en opstrammerne virkning på maveskindet… 😉 

  • louiee skriver:

   Hej Liza

   Ja I know – er det ikke skønt 😀 ?. Jeg elsker leverpostej , men hader deller så det går jo fint i spænd. Synes generelt, at der er fordele mht mineraler og vitaminer i indmad og vil gerne selv lære, at spise mere af det – også af etiske hensyn. Glæder mig til trommeskind på maven. Din bemærkning giver lyst til at lave små postejer og fryse ned… gælder det også kyllingelever ??

   Hilsen Louise

   • Liza :) skriver:

    Kære Louise

    Ja.. det hedder bare lever… efter eget valg… så ja også kyllingelever.

    • louiee skriver:

     Fedt! for jeg har lige fået tippet en lækker kyllingeleverpostej/pate som jeg skal i gang med.

     Endnu nemmere end denne her.. comming up 😀

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code