Aioli på rapsolie

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1071Jeg er stor fan af mayonnaise – det er vist ingen hemmelighed. Jeg plejer at bruge Hellmanns, som den hurtige løsning, da den er lavet på rapsolie og blommer fra fritgående høns. Det eneste minus er lidt tilsat sukker. Jeg har før lavet mayonnaise på olivenolie, men synes de bliver for "skarpe i smagen". Bliver rigtig god på macadamiaolie – men den er ret så pricy og på avokadoolie får den en et grønt look. På rapsen bliver aiolien smuk og gul som denne her. Afgjort den mayo der falder mest i min smag og ikke skræmmer med farven. 

1 god portion

2 æggeblommer

1/4 rapsolie koldpresset øko ( ca 250 ml )

2 tsk hvidvinseddike

4 fed hvidløg presset

lidt salt

Super simpelt – pisk æggeblommer med eddiken til det skummer og tykner lidt. Hæld olien i i en tynd stråle ind til mayonnaisen har den ønskede konsistens. Hæld på glas og stil på køl! Smager vidunderligt som tilbehør til det meste – kan krydres med alle former for krydderurter til ønsket smag. 

IMG_1283

 

IMG_1070

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Dressing, Opskrifter, Whole30 og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code