Bearnaise dip whole30 style og en Kødsauce

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1342Prøver her på whole30 at få smag på maden og det gør man altså rigtig nemt ved at lave en dressing. Dressingen laves på basis af mayo lavet på æg/eddike/olivenolie.

IMG_1339

1 portion

100 gram hjemmelavet mayo

1 spk hakket frisk estragon

1 spk finthakket skalotteløg

1 spk estragoneddike

Blande blande og spis sammen med bønnfritter, grøntsagsstave, salatdressing eller whatever!! Virkelig lækkert.

Sammen med min bearnaisedip spiste jeg bønnefritter og en rigtig god  gang squasghetti med kødsauce.

Kødsaucen var lidt af en udfordring da jeg plejer at putte fløde og lidt sukrin gold i for at tilføre sødme til tomaterne.

Kødsaucen blev lavet af følgende og blev et rigtig godt alternativ til den sædvanlige.

4 personer

400 gram hk okse 

1 pakke bacon fra irma 100 gram (uden dextrose)

100 gram hakket løg

1 ds flåede tomater

1 lille ds koncentreret tomatpure

2 spk italiensk krydderi fra urtekram

2 fed hakket hvidløg

100 gram soltørrede tomater i olie, mine var hjemme lavede!! ( kan udelades)

1 stor spk klaret smør

salt og peber

Brun løg og kød i en stor tyk bundet gryde i det klarede smør. Tilsæt bacon i tern og tilsæt øvrige ingredienser. Lad simre en times tid på komfuret for bedste smagsudvikling. Server med strimlet squash elelr andet grønt. Super lækkert og simpelt.

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Æg, Dressing, Opskrifter, Tilbehør, Whole30 og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Bearnaise dip whole30 style og en Kødsauce

  1. Eva skriver:

    Mht. sødme i kødsovs, så har jeg engang fået følgende tip af en vaskeægte italiensk mama: et nip natron! Det er basisk, og er på den måde med til at neutralisere syren fra tomaterne 🙂 Men jeg aner ikke om det natron er Whole30 eller ej…

    P.S. Jeg kører også W30 for tiden, og jeg er blevet superglad for coleslaw (som jeg også kan se at du er glad for) – med peberrodsmayo! Det smager virkelig godt – og endnu bedre på andendagen 😀 Jeg laver mayo på halvt olivenolie, halvt rapsolie, og så en et par centimeter friskrevet peberrod og citronsaft. Peberroden er supergod til at tage den der lidt bitre smag fra olivenolien 🙂

    • louiee skriver:

      Hej Eva 

      Og tusinde tak for dine tips- natron er sikkert ok på Whole30. Og ja jeg elsker coleslaw, og laver det ofte med både peberrod og wasabi – smager vildt godt!! Og ja det giver mening at det tager lidt bitre fra olivenolien – du er en skat 😀 

      Gode tips er altid velkomne her!!! Håber du nyder din whole30 ligeså meget som jeg gør.
      Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code