Kyllingeleverpate

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1269En venlig og inspirerende bloglæser( tak Anita), lagde dette link ind som kommentar, til mit indlæg om flødeleverpostej. Blev straks varm på at prøve denne opskrift der stammer fra Jamie Oliver. Lover den er endnu nemmere at lave, end fløde leverpostejen – og smager iøvrigt også bedre. Den er mælkefri i og med at smørret bliver klaret og kan derfor spises, under min whole30 måned. Leverpostejen bliver mild i leversmagen og krydret af salvie og peber. Jeg er hooked !!!

1 god potion – holder ca 2 uger i køleskabet

500 gram kyllingelever

300 gram smør

10-15 friske salvie blade ( tørret kan også bruges)

2 tsk salt

Kværnet peber ca 1 tsk

2 bananskalotteløg

1/4 tsk stødt muskatnød

2 fed hvidløg

2 cl cognac ( kan udelades)

Start med at sætte smørret i ovnen i en ildfast beholder, jeg bruger mit chokolade vandbad. 10 -12 min ved 110 grader. Hæld forsigtig den gule del af smørret fra og undgå alle mælkebestanddelene der ligger i bunden. Hvis dette lyder for besværligt brug da ghee.

IMG_1264

Steg finthakkede skalotteløg og hvidløg bløde i lidt olivenolie på panden. Læg dem fra på en tallerken og skru op for panden. Steg kyllinge leveren samt halvdelen af salvien et par min på hver side og tilsæt tilsidst cognac og flambér ( sluk em-hætten og pas på håret!!) lad stå et minuts tid. Kyllingelever må ikke få for længe da det ellers bliver grynet – lidt lyserød i midten er helt ok. Smid nu den stegte lever i en foodprocessor sammen med de bløde løg og halvdelen af det klarede smør. Purer massen og hæld på en form. Hæld forsigtig resten af det klarede smør henover samt lidt hakket salvie. Sæt på køl og leverpostejen/ pateen er klar efter en time. Smørret på toppen bruges som smør på brødet og toppes med den lækre pate i bunden . Ret så genialt og meget velsmagende. Kan også spises sammen med en god salat eller i en æggewrap.

IMG_1263

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Frokost, Opskrifter, Whole30 og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code