Måltider, kalorie tælling og hovedrengøring…

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0930

Advarsel virkelig langt indlæg om dette og hint. Bare tanker jeg går og tumler med.

Fandt ovenstående på Instagram og synes egentlig den er ret sød! Tror faktisk ikke længere på kalorie ind / kalorie ud  – princippet. Tusindvis af undersøgelser viser jo gang på gang, at hvis man dyrker meget motion, kompenserer kroppen på de forbrændte kalorier senere på dagen… Så motion er ikke for vægttabets skyld, men for den generelle sundhed og velvære. For at forebygge sygdomme og fordi vi mennesker er skabt til at røre os!!! Er gadget freak ( går ikke ned på udstyr) og nyder at måle puls og tid på min træning. men se det mere som vejlende faktor fremfor en " nu har jeg forbrændt 1000 kcal" dem kan jeg spise ekstra i chokolade og mad. NO NO ligegyldigt hvor hårdt jeg træner, prøver jeg at mærke efter hvad jeg har brug for istedet for at fokusere på kcal. Fordelingen af maden holder jeg dog stadig øje med.

Efter nu tre en halv måned i "ikke optimal ketose" synes jeg, at jeg skylder en lille forklaring på, hvordan det går med kroppen og foder indtaget. Har skrevet en del om min træning men ikke så meget om min kost status og måltider. Jeg ligger stadig ret så højt i fedt procent. Da jeg var i optimal ketose lå min fedt på ca 80-85% hvor den nu ligger på ca 73- 75% dagligt. Protein delen er steget lidt og samme med kulhydrat delen. Jeg måler og vejer fortsat alt- mest at kontrol behov og gammel vaneindecision Er fortsat medlem af madlog hvor jeg taster mad ind dagligt- synes selv det er en hobby, men ved jo praktisk taget godt at jeg er afhængig af den form for kontrol. Jeg er medlem af madlog indtil min sommerferie starter i Juli måned, bruger den ikke på ferier trods alt… Efter min ferie står den på uddannelse som kostrådgiver hos Anna Hallén og jeg ved at hun bestemt IKKE er tilhænger af at tælle makronutienter og fordelinger – men noget der er svært for mig – at turde mærke efter og stole på egen krop og formåen.

Ingen tvivl om jeg jeg stortrivedes i den optimale ketose. Hvis I derude skulle have lyst til at prøve kræfter med det , ville jeg stadig slå et slag for det. Min søvn var guddommelig, min energi i top og fordøjelsen fantastisk. Og alligevel har jeg valgt at komme "ud af det", fordi det bare er rigtig besværligt, at være tilpasset så høj en fedtprocent dagligt. Når jeg måler ketoner en gang imellem, ligger jeg på mellem 0,5 og 0,8. Så der er rigelig forsyning til krop og hjerne af keton benzinsmiley jeg "snyder" jo heller aldrig med sukker eller andet der kan få mig ud af fedtforbrændingen.

Forbander lidt den dag jeg startede på alt tælleriet… Ikke fordi tælleri i perioder nødvendigvis er dårligt!! Bare dårligt for sådan en kontrol freak som mig, med afhængigheds generne i orden. Jeg tror mange mennesker, kunne få en opvågnen af at registrere mad, bare ikke blive ved flere år i træk…

Tænker lidt, at jeg skal stoppe det der tælleri, når min konto løber ud hos madlog. Er sikker på at Anna Hallén forhåbentlig skal hjælpe på vej i den proces. Glæder mig helt utroligt til at starte på uddannelsen. Glæder mig til at nørde og til slut få papir på min viden. Uddannelsen er betalt nu, bare at vente på at det starter til efteråret.

Her fra på mandag af starter jeg på en måned helt uden LCHF lækkerier, vin, tilsætningsstoffer og andet man kan tillade sig som treats. Det er en slags indvendig hovedrengøring, en "back on track" eller "reset" til kroppen. Ikke fordi jeg vælter mig i alt mulig usundt, men spiser da frøknækbrød, chokolade, vin og flæskesvær.- især i weekenderne. 

Konceptet hedder whole30 og informationer vedrørende regler i hele måneden kan findes på nettet. Har før i mit liv haft lignende perioder 6-8 uger helt uden tilsætningsstoffer og lignende. Både fordi det er godt at nulstille og give pause fra alle unødvendige stimulanser, men også for at se om det giver bedring på min psoriasis. Efter en periode hvor man udelukker alt "crap" bliver man psykisk og fysisk mere indstillet på "rigtig" mad og ægte sult!!!

I "gamle" dage kaldte jeg det basekur og spiste kun grøntsager, frugt, ris og meget lidt fedt… aner ikke hvordan jeg overlevedesurprise

Whole30 udelukker gluten, mælk (også gede og får),sukker og e-numre.

Det betyder at min nuværende kost ændrer sig ved at udelukke snacks, cremefraiche, fløde og OST!!!no Arghhh det bliver klart det sværeste…ikke fordi det fylder enormt i min kost – men god i mange retter!

Nå men tanken om whole30 stammer fra www.fedtkanten.dk og pigen bag bloggen Vikki. Vikki har som mig psoriasis og oplever bedring på sin hud når hun udelukker mælkeprodukter. Tidligere har jeg ikke mærket den store forskel på lige netop huden, men generelt på velværet. Er lidt nysgerrig på om der sker lidt alligevel. 

Jeg vil fra mandag den 19 maj til tirsdag den 17 juni leve whole30 100% og jeg skal endda til ret mange arrangementer bl.a. Copenhell … Tager det som en udfordring – det MÅ kunne lade sig gøre. Og federe at gøre det nu inden sommeren rigtig starter med ferie, grill aftener og andet fristendewink

Jeg opretter en kategori herinde på bloggen, der hedder whole30. Alle tanker, opskrifter og rapporter fra mine 30 dage uden "crap" og fyldt med rigtig MAD kommer til at ligge her.

Skulle I derude have lyst til at følge med, hører jeg meget gerne fra jer og jeres erfaringeryes

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen, LCHF, Whole30 og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Måltider, kalorie tælling og hovedrengøring…

  1. Anne skriver:

    Dejligt indlæg – jeg følger i hvert fald med! I er for seje – GO Whole30!!

    KH

    Anne

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code