Om at forsvare sin madpakke og valg…..

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1350

Lige et glimt af mine måltider fra igår. Igen dejligt mæt og tilfreds. men med fare for at lyde halv alkoholisk – savner et gals rødvin her i weekenden. Vi skal ud og spise hos familien i dag – bliver lidt øv at se de andre skåle i druen og selv sippe vand… men hvad det er kun tre uger mere!

Var på kursus et par dage her i sidste uge. Et rigtig fedt kursus faktisk!!! Jeg elsker alt, hvad der har med hjernen og vores styresystemer at gøre. Så derfor var et NLP kursus højt på min ønskeseddel. Lærte en masse om mig selv og de fire sanser og hvordan jeg bruger dem i verden. Fik lært, at jeg er høj på audiutiv og audiutiv digital  sanserne – hvilket i praksis betyder, at jeg har en veludviklet lytte og tale sans – samt en stærk indre dialog og er god til regler og aftaler. Ha ha ha -ihvertfald god til at overholde, de regler jeg selv sætter ! Men det er faktisk en af mine styrker!!! Sjovt nok har det altid faldet mig nemt, at overholde sådan noget jeg er i gang med som nu – Whole30. Og heldigvis for det, for det er bare så dejligt og jeg har lutter af positive erfaringer herfra allerede.

Kurset bød på frokost og da jeg ikke helt vidste, hvad menuen stod på, havde jeg  selvfølgelig selv mad med. Normalt medbringer jeg ikke selv mad, men her på whole30, hvor intet bitte lille E-nummer er tilladt, er det altså piv nødvendigt.

Og der starter det store samtale emne så… Ej er du på kur? Hvorfor har du selv mad med? Hvad spiser du ? Hvorfor ? Og så videre…. Egentlig har jeg ikke noget imod, at forklare hvorfor, jeg vælger som jeg gør – men god damn it !!!. Jeg nåede både at få at vide, at i Jane Faerbers bøger stod der at " man skulle drikke fløde" og at det var da vildt at jeg ikke var mere " fit, når jeg nu spiste så sundt" ?? Og ja selvfølgelig forsvarede jeg både Jane Faerbers bog ( og holdninger )og min egen lidt kompakte kropsbygning til tænderne. På en nedtonet og afslappet facon – FTW !! Men ja det rammer mig i dårlige øjeblikke.  Jeg mener, jeg er jo mere end tilfreds på denne her kost. Og hvem siger i øvrigt at modeltynd automatisk følger med i kølvandet på LCHF livsstilen? Kan næsten føle mig som "freak of nature", over at jeg ikke fremstår mere hugget, med al den træning og sunde kost. Som nævnt før, så har alle jeg har rådgivet i min nærhed tabt sig rigtig meget  – undtagen mig wink Men men men mit udgangspunkt var også normalvægtig… Jeg var yo-yo slanker, levede fedtfattigt og var ved at træne mig selv ihjel. Troede fuld og fast på, at lykken lå i et bestemt tal på vægten og en buksestørrelse. Møder alt for mange kvinder der er der…og bliver SÅ trist og ønsker for dem at de ville hoppe af hamsterhjulet og lede efter lykken andetsteds. Jeg er ihvertfald lykkelig over at jeg fandt LCHF og at tågen i min hjerne lettede. Jeg var bare en af de mennesker der virkelig mistrivedes på de 7 kostråd, men man skal jo vågne, for at vide at man har sovet. Og jeg er vågen !!!

Men indvendig kan jeg godt blive lidt vemodig. Hvorfor er andres kost valg så vigtige ? Jeg blander mig ikke mere i andres mad. Dem der står mig nær, hører naturligvis om alle de fordele jeg selv oplever ved LCHF. Men jeg spørger ikke fremmede om deres madvalg ?!? Tænk hvis jeg begyndte at påpege overfor andre at: Det er da utroligt, at du ikke er mere oppustet, med alt det brød og frugt du sætter til livs!!! Eller: Det er da utroligt, at du ikke er blevet syg indtil nu, med alt det slik og kage du spiser… Ja ja, jeg ved det godt – det er tingene sat på spidsensurprise Men det ville sgu da opfattes som ekstremt uhøfligt og krænkende eller hvad ?

Tanken om at lyve helt vildt og finde på en eller anden super eksotisk sygdom, ligger jeg lige på nippet til at gøre brug af. Og derved forklare mine valg, som noget naturligt fremfor noget der i andres øjne er "ekstremt". Jeg føler jo på ingen måde, at jeg er ekstrem, men bare en der fravælger bestemte ting på grund af velvære. 

Så please, hvis I derude møder mig derude i den store verden. Nem at kende – lidt tyk, meget smilende og medbragt madpakke under armencheeky Så please don´t ask why… Så skal jeg til gengæld også nok, lade være med at prædike min kost – ihvertfald kun til dem der gerne vil høre om detheart

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i LCHF og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Om at forsvare sin madpakke og valg…..

 1. Sukkersød skriver:

  Hmm, min kommentar forsvandt vist… prøver lige igen…

  Kære storesøster,

  åhh, hvor jeg forstår dig! Frygter også lidt at skulle tilbage til den virkelige verden aka tilbage fra barsel. Eleverne er sjovt nok meget mere åbne og positive overfor den slags end lærerkollegaerne!? 

   

  Men en du skal vide at vi er nogen som er superlykkelige for at du har introduceret os for lchf – så et stort tak herfra

  • louiee skriver:

   Allerkæreste Lillesøster

   Selv tak , bare lykkelig for at give inspiration videre til dem der har lyst til at vide mere <3

   Men ja sjovt nok er børn meget mindre fordomsfulde og mere åbne end de fast forankrede "kedelige" voksne. 

   Men jeg er sikker på at du finder på noget til skolestart ;D

    

 2. Sukkersød skriver:

  ps: stop så med at beskrive dig selv som "lidt tyk" – det er vanvid!!!! Kærlighed

  • louiee skriver:

   Hermed taget til efterretning – det stopper nu!!! Amager rundt på en gyngehest hvis jeg gør det igen – Kærlighed i rå mængder retur din vej <3

 3. Rikkeprikke skriver:

  Hej Louise,

  Jeg kender det! Det er efterhån den 17 år siden, jeg stoppede med at spise kød, og hold nu op, hvor har jeg skulle forsvare det mange gange. Jeg gider ikke mere. Men jeg er da kommet frem til, at det handler om, at mit fravalg sætter spørgsmålstegn ved andres valg. Hvis jeg vælger noget andet end dem, så må jeg jo mene, at det andre gør er forkert eller ikke godt nok. Derfor oplever jeg gang på gang at blive angrebet på mit valg, for ellers ville "de" jo skulle tage stilling til deres egne valg.

  Så, ved at vælge anderledes tvinger man folk vaner og valg ud i lyset, og det er nok ikke altid rart. Og det er uanset at jeg ikke har behov for at snakke om, at jeg er vegetar, overhovedet. Bare lad mig passe min tallerken, så lader jeg andre passe deres 🙂

  Men mand, jeg kender det!

  • louiee skriver:

   Hej Rikke

   Det er utvivlsomt hovedet på sømmet med den pointe du har der!!! Jeg er ikke i tvivl om at andre føler sig dømt af mig med mine “fravalg”. Er nok den sidste til at dømme andre på den front. Jeg er godt klar over at bolden ligger helt og aldeles på de andres banehalvdel. Men du ved nogle dage har man brede skuldre og andre dage bliver andres usikkerhed, spejlet lige tilbage på ens selv og man bliver ramt. Det var lige en af de dage. Heldigvis er der flest af dem hvor jeg kan bære det 😀

   Tak for dit input – godt at vide at der er flere end mig der kender følelsen.

   Mange Hilsener Louise

 4. Anita skriver:

  Du er altså overhovedet ikke tyk!!

  Det var bare det jeg ville, hej hej.

  Vi ses på søndag. 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Anita 

   En kommentar der liger giver et smil på læben her bag skærmen 😀  Sidste gang jeg har kaldt mig selv det!!!

   Glæder mig til at se dig søndag 😀

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code