Paloetærten er nu blevet lavet i et utal af varianter herhjemme. Den er bare virkelig god og fortjener et skud mere her på bloggen. Tærten er supernem og god at tage med på madpakken, kan fryses osv. Tærten kan fyldes med anything at all… men her er lige et par gennemtestede varianter der er blev poulære herhjemme.
Bund :
400 gram hakket kylling ( kan hakkes selv i foodprocessor)
1 spk urtekram rød dressing mix
2 tsk salt
Fyld 1 med champignons, løg og porrer – billede nedenfor
4 æg
275 gram porrer ( ca 2 stk)
100 gram champignons
125 gram primadonna
salt, peber, romarin og basilikum
eller alternativt fyld 2 med spinat, porrer og løg – billede ovenfor
1 porre ca 125 gram
275 gram frossen spinat
100 gram løg
4 æg
1 fed hakket hvidløg
125 gram ost
30 gram rød pesto
salt og peber
Bundens ingredienser blandes godt sammen og trykkes ud i en tærteform og bages 160 grader varmluft i 20 min. Alt imens bunden bages steges grønsagerne i lidt smør et par minutter på en stegepande, for at drive lidt vand ud. Fyldet lægges i den bagte bund overhældes med æggene der er pisket sammen og toppes til slut med osten. Tærten bages nu færdig på 160 grader alm ovn i 40 min.
Voila
Uh, fantastisk til madpakke! Men tror du at jeg kunne lave det med hakket svinekød fx? Eller ville det ekstra fedt gøre det hele for "vådt"?
Hej Eva
Tror bestemt det kan lade sig gøre med svinekød!!!
Har tænkt tanken selv med svinekød -jeg tænker tærte i stor frikadelle… lyder godt 😀 Ved ikke om det ekstra fedt vil gøre tærten mere våd, ellers vælg en lidt mere mager variant. Og server mere mayo på siden. Skal helt bestemt prøves ihvertfald.
Mange Hilsener Louise
Lækker opskrift! Hvor lang tid skal bunden have ved de 160 grader varmluft? Er det bare indtil grøntssagerne er klar?
Hej Sofie
Gud det har jeg helt glemt at skrive i denne udgave af opskrifterne… sorry det er rettet nu 😀
Bunden skal forbages i 20 min 🙂
Mange Hilsener Louise