Ved ikke helt hvad der er med savoykål og mig , men jeg elsker det bare. Min lidt kålforskrækkede bedre halvdel, har også denne kålsort som klar favorit! Derfor eksperimenterer jeg, med jævne mellemrum med savoy i madretterne. Savoy er i min optik bedst varm og fungerer rigtig godt i supper og bagte retter. Her er endu et kålfad fra mit køkken. Bagt med krydderier, tomater, løg og ost/æggelåg. Super simpelt og mættende. Smager lidt henad bagt minestronesuppe….
4 personer
400 gram savoykål i grove stykker
1 løg
2 fed hvidløg
3 store æg eller 4 små
1 dåse hakkede flåede tomater
1 spk smør
150 gram revet comte ost eller anden ost med nøddesmag eks emmenthaler
salt, peber, oregano, basilikum, merian og lidt chili
Steg kål, løg, hvidløg let i smørret i en pande. Tilsæt derefter tomaterne og krydderierne. Pisk æg med ost i en skål for sig. Læg grøntsagerne i et ildfast fad og dæk med oste/ægge blandingen. Bag i ovnen ved 200 grader i 30-35 min
Kan spises alene eller som tilbehør til kød eller fisk. Også god til madpakken i en kold version.
Savoykål er også min favorit, og comtéen er faktisk også på top 5 over yndlingsoste. Dit kålfad kan jo kun være godt.
Spot-on Sysleren – vi kan vist godt tage en middag sammen 😀