Savoykål med tomat og comteost

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0945

Ved ikke helt hvad der er med savoykål og mig , men jeg elsker det bare. Min lidt kålforskrækkede bedre halvdel, har også denne kålsort som klar favorit! Derfor eksperimenterer jeg, med jævne mellemrum med savoy i madretterne. Savoy er i min optik bedst varm og fungerer rigtig godt i supper og bagte retter. Her er endu et kålfad fra mit køkken. Bagt med krydderier, tomater, løg og ost/æggelåg. Super simpelt og mættende. Smager lidt henad bagt minestronesuppecheeky….

4 personer

400 gram savoykål i grove stykker

1 løg

2 fed hvidløg

3 store æg eller 4 små

1 dåse hakkede flåede tomater

1 spk smør

150 gram revet comte ost eller anden ost med nøddesmag eks emmenthaler

salt, peber, oregano, basilikum, merian og lidt chili

Steg kål, løg, hvidløg let i smørret i en pande. Tilsæt derefter tomaterne og krydderierne. Pisk æg med ost i en skål for sig. Læg grøntsagerne i et ildfast fad og dæk med oste/ægge blandingen. Bag i ovnen ved 200 grader i 30-35 min

Kan spises alene eller som tilbehør til kød eller fisk. Også god til madpakken i en kold version.

IMG_0946

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Savoykål med tomat og comteost

  1. Sysleren skriver:

    Savoykål er også min favorit, og comtéen er faktisk også på top 5 over yndlingsoste. Dit kålfad kan jo kun være godt.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code