Whole30 uge 1

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1311I går var min dag 6 på whole30, det vil sige at i dag er første uge (næsten) gået. Ugen er faktisk gået forbavsende nemt. Jeg har haft nogle lange og travle dage, hvor jeg har meal preppet som ind i h….. Ikke altid morsomt, når man lige har rejst sig fra aftens maden og skal i gang med at hakke snitte og stege måltider til hele næste dag. Ikke desto mindre nødvendigt, for det er lidt ( læs: meget) ,svært at "finde" mad ude i virkeligheden ,uden e-numre og andet skidt – egentlig ret så skræmmende!!! 

Jeg har jo normalt været vant til, to ret så store måltider et formiddag og et aften. Det har jeg enkelte dage reguleret på og spist en mindre måltid imellem de to større. De "små" måltider har været eks to kogte æg og lidt grønt på siden eller lidt kyllingeleverpate med grønt på sidelinien. Nogle dage har jeg været mere sulten end ellers og andre dage forbavsende mæt, på ret lidt mad. Jeg tror stadig på at mærke efter – selvom whole30 prædiker 3 faste måltider, har jeg altså på ingen måde tænkt mig at presse mad ned bare fordi det står i forskrifterne… og dermed punktum ved den!

De første dages måltider var præget af mange æg… typisk at ty til det hvis man bliver fantasiløsindecision Min fantasiløshed er dog passeret og jeg spiser dejligt varieret med masser af smag og farver. Igår spiste jeg som ovenforyes kyllingesalat på kyllingelår omviklet med bacon og dresset med mayo lavet på en mild olivenolie jeg har fundet samt grønt og karry dressing – super lækkert. 

Aftensmaden bestod af piementos de padron – små grønne peberfrugter stegt ved lav varme i lidt macadamia olie til de falder sammen. Sammen med dem var der bønnefritter fra ovn med klaret smør og en bearnaise lavet af samme slags fedtstof og frisk estragon fra havenheart Der er kun et at sige… jeg elsker virkelig bearnaise! 

Nå udover det postede frk sveske en slags forløb og timeline fra whole30. Den beskriver dag for dag det der sker i kroppen og hvordan man formodentlig har det. Lad os bare sige at den har holdt 100% på mig. Igår var det "naptime" – jeg var til træning med 50% af mine kræfter og på sofaen som en hårdt opvredet karklud det meste af dagen på trods af netop 11timers!!! søvn – skulle tro jeg var blevet teenager igen.

Jeg ville lyve hvis jeg sagde, at det bare var piece of cake det her!?! Altså ikke fordi jeg har lidt eller følt mig straffet eller begrænset  – for det har jeg på ingen måde. Jeg har følt mig udfordret og det kan jeg rigtig godt lide. 30 dage med andre spilleregler – skønt!!!

Jeg har faktisk været lidt overrasket over, at min krop har reageret SÅ meget, på en i min optik, ret så lille forandring. Jeg mener udelukkelse af mælkeprodukter ( åhh brie) hvor slemt kan det lige være??? Ingen taler her om, alt det andet jeg heller ikke har spist – flæskesvær/chokolade/rødvin og spegepølse, remo og lignende… Ja alt der indeholder E-numre. Weekenden her fredag og lørdag aften har været lidt af en prøvelse – helt uden "ekstra forkælelse" i form af forskellige snacks – but I´ll liveangel Måske det var mere en mental ting, for jeg har fået fået lækker foder og er top tilfreds!

Min krop har været rigtig meget zombie agtig, her de sidste dage. Jeg har på ingen måde, kunne træne med fuld styrke, men har gjort lidt alligevel. Jeg har været træt og tung og bare tænkt på "bare et lille stykke brie". Godt nok har jeg både hørt og læst at ost indeholder vanedannende stoffer "opiat" ligenede effekt på vores kroppe pga indholdet af casein. Denne opiat lignende effekt, er faktisk også den der stopper vores tarmbevægelse og giver forstoppende effekt – desværre. Men jeg har klart følt trangen til ost – men til gengæld blevet velsignet med en mave, der bare fungerer – som i helt perfekt- her en uge efter mælkestop.

Ikke fordi jeg har været helt ekstrem i mit oste indtag, men har stort set spist det dagligt inden whole30. Indrømmet jeg er ret så afhængig, hvilket jeg før benægtede!!! Min kæreste der ikke spiser ost udover ovenpå mad har altid sagt at jeg spiser meget af det – men næ nej, påståelig har man vel væretdevil

Nå men tilbage til kroppen. Sidder her og blogger en søndag formiddag fordi jeg har sprunget træningen over. Et halvhjertet forsøg er ikke særligt positivt, så hellere lytte og tage lidt flere pause dage og så give den gas de andre dage. 

Den næste uge byder på flere whole30 opskrifter. Har af nysgerrighed købt bogen "It starts with food" der netop omhandler whole30 og de helbredsmæssige fordele der er herved. Bogen har gode forklaringer og gode opskrifter – der helt klart skal afprøves i kommende uge og selvfølgelig deles med jer læsere.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Whole30 og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Whole30 uge 1

 1. Anne skriver:

  Skønt indlæg! Det er så fedt at følge med i jeres whole30..!

  God søndag til dig

  KH

  Anne

 2. Vikki skriver:

  Jeg har det altså også lidt besværet med, at skulle spise hvis jeg ikke er sulten, så nogle af mine måltider kommer til at ligge på nogle sjove tidspunkter 😛 Jeg overholder heller ikke reglen med, at spise max en time efter man er stået op. Deres argument er jo, at hvis man ikke er sulten, så er det fordi man har rod i hormonerne, og det tror jeg også sagtens man kan argumentere for, hvis folk kommer fra en almindelig kost. Men for os der har haft et stabilt blodsukker igennem meget lang tid, tror jeg bare det er der svaret er i stedet.

  I de her dage oplever jeg virkelig stor mæthed – det overrasker mig, fordi jeg var så sulten i starten, men det havde nok noget med min junk-uge inden start at gøre 😉

  Jeg synes også, at jeg oplever, at tidslinjen passer ret godt på mig. I går og forgårs har min mave eksempelvis været dejligt flad, men så i dag er den mega oppustet, præcis som de skriver på dag 8. Lidt skræmmende, faktisk 😀

  • louiee skriver:

   Spot on Vikki – altså det der med det stabile blodsukker og måltider – ellers ville der jo rende en del LCHF´ere rundt med rod i hormonerne. Jeg tænker det er vane og at mine hormoner er i balance. Det er ihvertfald først i mit liv som LCHF´er at der er en cyklus jeg stort set kan stille uret efter 😀 Har det præcis som dig, kan nærmest tænke at tidslinien er en slags indblik i min whole30 dagbog!! Ligepræcis i går ramte den store mæthed mig og det var rart. Føler nu også idag at energien er ved at komme igen – lovely 🙂 Cool at følges ad på det her!!! både min kollega og træningsmakker røg på , de har det på samme måde. Scary shit 😀

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code