Gæsteblogger – Julie om whole30

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1494

 Dette er en uredigeret udgave af Julies indlæg:

Mine oplevelser med whole30

Først vil jeg lige kort, fortælle lidt om mig selv, så I kender lidt af baggrunden for mit valg om at prøve kræfter med Whole30. Jeg hedder Julie og er 20 år. jeg bruger, ligesom Louise rigtig ( læs: RIGTIG) mange timer på at løfte tunge vægte nede i fitness, og har virkelig det sidste års tid opdaget en kæmpe passion for styrketræning. Inden styrketræningen var det løb der fyldlte mest på træningsfronten, og det var faktisk via løb jeg rigtig lærte Louise at kende. Nøj vi har brugt mange timer i skoven på at vende verdenssituationerne, men efter jeg løb Cph marathon i 2012, og fik en knæskade har løb stået på standby, men hold op hvor jeg stadig savner det !!!

Louise og jeg har rigtig mange ting til fælles når det kommer til træning og kost- vi tænker og reagerer meget ens. Hun er en af de personer jeg ser mest op til og har mega meget respekt for. Louise er en unik veninde og jeg er heldig, hun er i mit liv. For lidt over en måned siden, introducerede Louise mig for Whole30 – havde faktisk aldrig hørt om dette koncept før. Men jeg er altid klar på en udfordring, og tog en hurtig beslutning om at prøve det. Det skal lige siges, at jeg ikke er LCHFér. Jeg har ikke kunnet give slip på sukker 100%, men holder mig dog stadig fra gluten og sukker til hverdag, da jeg ligesom Louise også er psoriasis ramt. Jeg har dog en last – PEPSI MAX. Jeg er en Pepsi Max junkie!! Uh hvor det smager godt, samtidig med at det tilfredsstiller mine sukker cravings, ,men det havde altså taget overhånd.

Jeg var totalt med på ideen om hovedrengøring af kroppen, det var lige det jeg havde brug for. Jeg tænkte: en måned uden E-numre, how hard can it be ? Men for pokker, det skulle ikke blive nemt.

Første dag med Whole30 gik egentlig ok nemt, og så gik det ellers ned af bakken derfra. Jeg var sulten KONSTANT! Der gik ikke et minut uden mad havde været i mine tanker. Sult og en bragende hovedpine – det var altså ikke sjovt. Og sådan fortsatte det lidt over en uge, indtil jeg fik en aha-oplevelse – FEDT! Det var fedt der skulle til. For whole30 handler ikke om at være sulten. Nej tværtimod handler det om at blive mæt, ved at spise rigtig mad! Og der faldt 25- øren altså for mig. Sulten forsvandt, psoriasisen blev bedre, taljen blev mindre, humøret blev højere, træningen blev bedre, musklerne blev mere markerede, stabilt blodsukker and I could go on! Jeg havde dog en besynderlig oplevelse omkring dag 13. Jeg fik den vildeste lyst til leverpostej?! What? Jeg kan slet ikke lide leverpostej. Men det er endnu bare et eksempel på hvad whole30 gør ved kroppen: Den trykker på kroppens reset knap, og vender tingene lidt på hovedet, især hvis man som jeg ikke spiser LCHF til daglig. Nu spiser jeg kun 2 måltider om dagen, og jeg er mæt, hvilket er en anderledes oplevelse for mig. Jeg var en rigtig "snacker", hvilket gør at jeg aldrig rigtig er sulten eller mæt, men det er slut nu. Måske er jeg en LCHF´er to be? Jeg er på min sidste dag af whole30, og jeg har lært så meget af det. Jeg vil fortsætte som nu, bare med nogle få justeringer, såsom en enkelt Pepsi Max i ny og næ – og Koldskål yndlings sommer spisencheeky

Hvis nogel af jer går med tanker om at prøve en måned med Whole30, så gør det uden at tøve, også selvom i som mig ikke er hardcore LCHF´er!! 30 dage ud af et helt liv, that's nothing. Og tro mig hvis jeg kan, kan alle! Det er så meget værd især bonusen der venter her i slutspurten. så mit råd lyder som whole30 foreskriver : Suck it up princess, it´s only 30 days! 

IMG_7779

IMG_7432

 

P.S. billederne er snap-shots af Julies mad fra under whole30 – ser jævnt trist ud ikk? wink

Tak for dit Indlæg herfra heart

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Whole30 og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Gæsteblogger – Julie om whole30

 1. Anne skriver:

  Jo, meget-meget trist mad – haha 🙂

  Jeg har min første whole30 tilgode, men jeres beretninger (og Frk.Sveskes) giver mig i den grad blod på tanden (Når eksamen, flytning og jobstart er faldte på plads vel og mærke).

  KH

  Anne

  • louiee skriver:

   Hej Anne

   Ja det er altid dejligt at kunne inspirere, men endu mere tænker jeg på at ALLE skal have lov at prøve hvor fedt det kan være og hvor meget det giver bonus på kontoen at gøre noget andet end man plejer 😀

   Håber du give den et skud en dag hvor lysten melder sig.

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code