Karsenaise

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1230

Egentlig bare en bearnasie lavet med karse istedet for estragon. Den smager bare så godt og det kan jo være rart at kunne variere sin bearnaise en gang imellem. Ligenu har vi vinduekarmene fyldt med den skønneste pebrede karse. Karsen er godt til alle madder, æggesalat og ja Karsenaisewink

Fik karsenaise af en kok jeg kender for nogle år siden og derefter gik den lidt i min glemmebog. Karsenaisen blev serveret til friske artiskokker og det smagte som en fest i munden. Denne her portion er dog lavet til en bøf – altid en vinder!!!

4 personer

2 æggeblommer

200 gram smør smeltet ( eller ghee)

3 spk hvidvinseddike eller bearnaiseessens

1 skalotteløg finthakket

1 bakke karse

salt og peber

IMG_1229

Piske æggeblommerne med eddiken og tilsæt det let akølede smeltede smør i en tynd stråle. Pisk så det syrer i armene eller brug en el pisker. Når saucen tykner og er blevet lun tages den af varmen og tilsættes finthakket skalotteløg og karse. Voila og server. Kan laves før alt den anden mad for at mindske stress. Lun saucen inden servering og hæld karsen i til slut.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Æg, Dressing, Opskrifter, Sauce, Tilbehør, Whole30 og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Karsenaise

  1. Rikkeprikke skriver:

    Det lyder lækkert Louise 🙂 Den vil jeg huske, det har jeg aldrig prøvet…

    • louiee skriver:

      Virkelig også bare lækkert Rikke og dejligt at kunne variere en gang i mellem – jeg er stor fan af karse -vildt godt til dampede artiskok blade 😀

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code