Egentlig bare en bearnasie lavet med karse istedet for estragon. Den smager bare så godt og det kan jo være rart at kunne variere sin bearnaise en gang imellem. Ligenu har vi vinduekarmene fyldt med den skønneste pebrede karse. Karsen er godt til alle madder, æggesalat og ja Karsenaise
Fik karsenaise af en kok jeg kender for nogle år siden og derefter gik den lidt i min glemmebog. Karsenaisen blev serveret til friske artiskokker og det smagte som en fest i munden. Denne her portion er dog lavet til en bøf – altid en vinder!!!
4 personer
2 æggeblommer
200 gram smør smeltet ( eller ghee)
3 spk hvidvinseddike eller bearnaiseessens
1 skalotteløg finthakket
1 bakke karse
salt og peber
Piske æggeblommerne med eddiken og tilsæt det let akølede smeltede smør i en tynd stråle. Pisk så det syrer i armene eller brug en el pisker. Når saucen tykner og er blevet lun tages den af varmen og tilsættes finthakket skalotteløg og karse. Voila og server. Kan laves før alt den anden mad for at mindske stress. Lun saucen inden servering og hæld karsen i til slut.
Det lyder lækkert Louise 🙂 Den vil jeg huske, det har jeg aldrig prøvet…
Virkelig også bare lækkert Rikke og dejligt at kunne variere en gang i mellem – jeg er stor fan af karse -vildt godt til dampede artiskok blade 😀