Rejesalat og optimal ketose

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1402Mine to måltider fra igår. Formiddag karrykåls rester og spejlæg. Aften målitidet dog ikke anrettet på en tallerken, men medbragt i bøtter. Jeg var til bedstevenindens fødselsdag igår og måtte selv med bringe foder. På en eller anden måde er det lettere, at medbringe, end at styre hvad, der skal på menuen hos andre mennesker cheeky Det var heller ikke noget problem hverken at drikke vand eller spise specialfoder. Selskabet var hyggeligt og selvom både rødvin og ostebord ( der var manchego!!) gik lige i frontallapperne på mig. Kunne jeg godt hygge mig stort alligevel.

I dag er jeg dejligt frisk uden hangovers og  oppustet oste bug !!!

Jeg havde besluttet mig for, at lave noget der var så lækkert, at jeg bestemt ikke følte mig snydt og det gjorde jeg så. Rejesalat med avokado, dild og mayonnaise. Hold da op jeg havde glemt, hvor godt de friskpillede rejer smager!! Jeg gider ikke købe spandrejer mere ihvertfald.. de er desværre også fyldt med en masse e-numre der ikke duer på whole30.

1 portion

150 gram friskpillede rejer ( havde købt hele frosne 1 pakke 400 gram)

30 gram mayonnaise på olivenolie

1/2 stor avokado

2 spk hakket frisk dild ( tørret kan også bruges)

salt, peber og lidt citronsaft

Hak avokadoen i store tern og bland med resten af ingredienserne. Sæt på køl i et par timer før servering. Og spis en big-ass salat til – simpelt mættende og lækkert!

Noget andet der skete i går var det hersurpriseIMG_1397

Whaaaat ?!? Optimal ketose og så endda helt uden at kæmpe for det!!!

Har nogle strimler liggende fra den periode hvor jeg målte keton tallet rigtig ofte. Og en gang i mellem tager jeg lige en stik prøve for at se hvor jeg ligger. Det behøver jeg strengt taget ikke, for jeg " snyder" jo aldrig, eller spiser noget som helst, der kan give de helt store insulinudsving i min krop. Jeg kiggede tilbage på de sidste dages kost og forklaringe må være at mit protein indtag må have været tilpas lavt. Jeg mener jeg spiser jo masser af grønt, moderat fedt og moderat protein – nogle dage mere end andre. Men sådan så tallet altså ud, meget mærkelig krop den der! 

Giver lige pludselig mening, at jeg slet kke er særlig sulten eller cravende på noget specielt. Mad bliver som regel lidt sekundært for mig i ketose, søvnen bliver rigtig god, ligeså fordøjelsen og top-energisk om dagen. Alle symptomerne har været der. Ikke fordi, at jeg absolut SKAL ligge der mere , men det er da rart, at min krop selv finder derhen, på denne ret så rene og naturlige kost. Hvis I skulle være I tvivl så har jeg det altså super godt på whole30yes yes yes

Er faktisk nået et punkt, hvor jeg begynder at blive lidt bange, for om jeg skal ud af denne her skønne tilstand når det slutter!!

Og så igen  – jeg bestemmer jo selv hvad jeg vil spise bagefter – meget godt og så lige lidt rødvin og manchegowink

2/3 dele igennem whole30 1/ 3 to go –  god pinse til alle jer derude der følger med.

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Fisk, Frokost, Ketose, Opskrifter, Whole30 og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Rejesalat og optimal ketose

 1. Eva skriver:

  Jeg synes det er ret interessant at du var/er i optimal ketose! For jeg har tænkt på om det såkaldte "tiger blood" egentlig "bare" er ketose? For man kunne måske forestille sig at mennesker, der plejer at leve ret high-carb, relativt let kan ende i ketose på Whole30?

  Jeg har sådan boblet ind og ud af optimal ketose her under Whole30, og det er i hvert fald det eneste tigerblod jeg har været i nærheden af 🙂

  P.S. Jeg synes også pinsen var lidt hård at komme igen, synes det var mange tilbud om kølige glas vin og lækre chokolader 😉

  • louiee skriver:

   Hej Eva

   Sherlock og Sherlock- tænkte præcis samme tanke om ketosen versus Tigers blood-  vi sgu ikke så nemme at narre 😀 Men en god observation med high carb og ketose!! 

   Og ja me too m.h.t. pinsen, jeg savner ikke alverdens ting, men at sige NEJ HELE TIDEN er lidt træls. 

   Glæder mig over min energi, flade mave og lykkerus =ketose, men glæder mig igen til et liv uden SÅ mange regler. 

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code