Tigers blood = Ketose???

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1422

Mine 2 måltider fra igår. Ikke noget gourmet men sindssygt mættende og velsmagende. Karry kål med 1 æg 2 hvider samt pesto og broccolisalaten og fersk skindstegt laks med masser af krydderier.

Igår var jeg på café med pigerne fra jobbet og indrømmet trak jeg "multiallergiker" kortet, for at få lov at spise sammen med dem. Det bliver nu rart, at kunne spise mad ude i den store verden, om en lille uge igen. De næste par dage, bliver præget af mad i bøtter, da jeg skal deltage i metal- festivalen på refshale øen Copenhell. Glæder mig til at høre en masse god musik, hvor mad jo i den grad er sekundært.wink

Ja og så faldt ti-øren i øvrigt på plads for mig efter 22 dage. En skarp kommentator her på bloggen har også lugtet lunten ?!? Det der tigers blood der opstår i whole30 forløbet er en lækker omskrivning af ketose. Siden jeg tog en måling her den ene dag – bare af nysgerrighed har jeg gået og tænkt på dette. Målingen forleden hed i øvrigt 1,6 m/mol. Den måling jeg tog her til formiddag, så sådan her ud IMG_1424:

Hallo en måling der ligger godt oppe ad mod de tre. Så tror da for sørensen, at jeg har SÅ meget energi. Den velkendte og nærmest euforiske følelse, velvære, fordøjelse i top…bla. bla bla jeg kunne bliver ved med at remse fordele op. Forskellen fra da jeg gik meget op i målinger til nu, er klart vejen derhen. 

I min gamle optimale ketose tilstand, lå jeg meget højere i fedtandel og meget lavere i grønt andel end nu. Det hele var på en eller anden måde mere "kunstigt" skabt, hvor denne her tilstand "bare" er kommet af sig selv.

Jeg kan MEGET bedre lide der her og det føles mere ok for mig, at være der med alle grøntsagerne end med alt fedtet. Strange body …. Nu er det jo ikke fordi, at jeg ikke falder ud af det her igen, for det gør jeg nok. Men jeg nyder bare, den tilstand jeg er i nu og nyder den svimlende mængde energi der følger medcheeky

Jeg har netop overnattet på jobbet med meget lidt og dårlig søvn. Jeg har et tight skema her de næste dage, så energien er yderst velkommen. Det passer mig fint, ikke at falde i, hverken sult eller træthedshuller lige de næste par dage.

Mit sind er meget klart og min krop er bare villig til, at yde så meget mere end ellers. Man kan nok diskutere om det er godt eller skidt- altså det med ketosen Jeg er nok kommet frem til den konklusion, at det er meget godt at være i ketose for fuld udblæsning – bare en gang imellem. 

Jeg er efter ikke at have været her længe, overrasket over hvor virkelig kraftfuldt det føles!!!

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Whole30 og tagget , , . Bogmærk permalinket.

12 Responses to Tigers blood = Ketose???

 1. Eva skriver:

  Hehe 🙂 Ja, jeg har egentlig tænkt på det undervejsi Whole30, for har som sagt haft dage sådan her og der hvor jeg har været i ketose.

  Spiste du mælkeprodukter da du dengang gik målrettet efter ketose? Jeg tænker at det måske gør en forskel. Jeg har eksperimenteret lidt, og nu her uden mælkeprodukter kan jeg tilsyneladende komme i ketose relativt nemt, også selvom jeg fx spiser en smule frugt (et halvt æble fx) eller en gulerod i salaten – spiser masser af avocado – og lidt nødder er der også plads til.

  • louiee skriver:

   Hej Eva

   Ja jeg spiste mælkeprodukter sidst, men ikke for mange p.g.a. protein indholdet!! Spændende observationer det med mælke produkterne. Tror egentlig også der ville være plads til lidt frugt i min kost, uden det helt store. Det er bare så lang tid siden at jeg har spist frugt, så jeg savner det slet ikke. Frugt har egentlig aldrig rigtig sagt mig noget – er mest til bær, hvis det skal være :D.

   Jeg har ihvertfald bare opdaget at mælkeprodukter er det der stopper maven 🙁 desværre. Skal klart prøve med fåre/gedemælksost som det første her efter whole30 slutter!

   Mange Hilsener Louise

   • Eva skriver:

    Det er fedt at du har fået så god en oplevelse af whole30! Også selvom du måske bliver nødt til at tage osten op til overvejelsen 🙁

    Jeg mangler stadig at opdage hvad det er der driller min mave. Det er åbenbart ikke mælkeprodukterne, og det er heller ikke fibertilskuddet fra kokosfibermel osv…. Og jeg tager endda probiotiske tilskud. Suk!

    • frk.sveske skriver:

     Hej Eva,

     Jeg har samme problem – lad mig gerne vide, om du bliver klogere. Havde håbet at en pause fra mælk og diverse fibre ville give optimal fordøjelse, men der er jeg ikke endnu…

     KH
     – frk. sveske

     • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Kig lige mit svar til Eva – måske et skridt på vejen 🙂

      Eller hvad med de ret store mængder protein?? Der hjælper HCL

      Mange Hilsener Louise

    • louiee skriver:

     Ja Eva det er skønt, men jeg har store forhåbninger til får og gedeoste- de ligner den sammensætning vi har os mennesker, Koens mælk ligner slet ikke derfor giver den problemer hos mange. Tænker lige på Eva Lydeking olsen og de 5 hovedmistænkte mht dårlig fordøjelse : æg – mælk -natskyggefamilien – gluten-og soya… efter whole30 kunne det måske være en ide at udelukke en af dem ad gangen. Bare en tanke til både dig og Sveske.

     Mange Hilsener Louise

     • frk.sveske skriver:

      Jeg har faktisk tænkt lidt på æggene… men puha det er noget at en mundfuld, så det bliver ikke lige efter whole30…

      Jeg elsker bare sommerens tomater og det er lige de eneste jeg ved er med i natskyggefamilien… ØV!

      Men tak for tips og de hovedmistænkte i den der fordøjelses-crime… Gluten, soya og mælk har jo været ude i over 30 dage… så der må nok forsøges med de andre to some day…

      KH
      – frk. sveske

     • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Ligepræcis Sveske  – 3 nede og 2 to go. Hvis det ikke går iorden, er man jo nødt til at blive ved at lede. Natskygge familien er kartofler, aubergine, chili, peberfrugt, ananas kirsebær og tomat som du selv nævner tomater. Æg er straks lidt sværere at luge ud i 🙁 Men det var bare en tanke …Man kan jo godt leve på en ikke whole30 lignende kost, uden de her sidste to mistænkte.

      Mange Hilsener Louise

       

     • Eva skriver:

      Hmm, gode pointer! Men for mit vedkommende kan jeg faktisk huske at jeg tidligere, også på lchf, havde en glimrende fordøjelse… Så jeg er lidt mere ude i at spekulere i hvad jeg spiste dengang, som jeg ikke spiser nu. Altså tilvalg fremfor fravalg, det er også meget rarere at tænke på 😀

      Første test bliver kaffe med kokosolie om morgenen, det plejede jeg nemlig at drikke hver morgen 🙂

     • louiee skriver:

      Hej Eva

      Elsker din tankegang, så meget hovedet på sømmet 😀 Og ja jeg ved selv der er godt gang i systemet når jeg starter dagen med kokosolie og co ( MCT) Tænkte lige her til formiddag – hvad med de relativt store mængder protein. Kan også være hårdt for tarmsystemet. I hvertfald fra de firbenede dyr!!

      Tilvalg fremfor fravalg – den stjæler jeg lige som mit nye mantra- Tak <3

      Mange Fredags Hilsener Louise

 2. Marianne skriver:

  God tur til Copenhell, men jeg vil nu savne at følge med i din opdagelse i madens verden hver dag 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Marianne

   Ork jeg opdaterer skam hver formiddag inden jeg tager af sted- rig mulighed for at følge med 😀

   Og tak fordi du følger med !

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code