Whole30 konklusion

Print Friendly, PDF & Email

 

Konklusionen på de 30 dage med clean living i følge Whole30 er følgende :

Advarsel på forhånd….dette indlæg er min personlige beretning om forløbet på whole30. Det er på kvamegrænsen positivt – af den simple årsag at jeg bare har haft det SÅ overvældende godt den sidste måneds tid. Jeg er helt bange, for at komme til at lyde frelst, men det her, har på mange måder været næsten lige så skelsættende for mig, som da jeg lavede LCHF opstart for snart 2 år siden.

Fordele

Pænere hud

mindre psoriasis

vægttab/( tror jeg) – men ihvertfald en pænere figur – løsere tøj

mere energi

snacketrang og cravings pist væk

en pæn flad mave

ikke oppustet

bedre fordøjelse

klarere hoved

hamrende fantastisk søvn – god døgnrytme

indre lykke og taknemmelighed

taknemmelighed over den relativt simple mad jeg fik

bedre appetit regulering

nedsat spise hastighed – huske at nyde min mad

Bagside

regler omkring mad indtag

besværligt – kræver meget planlægning, især i ved opstart

eksklusion i sociale sammenhænge

udrensning i huden undervejs

dage hvor man er træt og oppustet – igen ved opstart

talgknopper på overarmene efter 14 dage og mange af dem!!! De er gået væk nu, så jeg forestiller mig at det har været en udrensningsproces. 

Med hensyn til mad reglerne i whole30 synes jeg at jeg har fulgt dem med små justeringer i.f.h.t. min krop og velbefindende. Der foreskrives tre måltider med 1 håndflade protein, 1-2 tommelfingre fedt og grønt på resten af tallerkenen. Jeg har spist 2 måltider der tilsammen ville give den mængde af de forskellige makronutrineter som havde jeg spist det over 3 gange om dagen. Min krop har rigtig godt af de mange times faste både mellem måltider og over natten. Når kroppen ikke skal bruge så lang tid på at fordøje mad, begynder den at reparere sig selv på celleplan. Skidt kombi med min psoriasis, så slut med al snacking herfra. Jeg har i gennemsnit spist 1700 kcal om dagen, på hele whole30 og det passer meget godt med hvad jeg ellers spiser. Nogle dage nær de 1900 kcal og nogle dage nær de 1300 ,men ellers meget jævnt fordelt. Den eneste forskel er mere "rigtig" mad og færre snacks. Så det beviser fint, at teorien om at kalorie ind/kalorie ud, overhovedet ikke holder vand. Det handler ikke om hvor MEGET med HVAD man spiser – big surprise !!! Hvis jeg kendte min krop godt før er vi (kroppen og jeg) blevet endnu tættere venner på det her forløb. Det er ikke fordi, jeg har tænkt mig at leve puritansk paleo resten af livet, men jeg vil tage flere bevidste valg om, hvad jeg putter ind i hangaren. 

Frk Sveske postede denne lille planche på instagram og den har jeg tænkt mig at leve efter i store træk fremover. Det er jo egenlig meget tæt på den måde, jeg levede før på LCHF, men der er alligevel en forskel.  Jeg er blevet, som i MEGET mere skarp på, at leve af mad der ikke indeholder E-numre, dextrose og alt muligt andet tilsætning. Jeg synes, jeg var meget bevist om dette før ,men alligevel accepterede jeg det i små mængder i hverdags produkter. Det ved jeg med sikkerhed, at jeg vil være mere kritisk med nu. Min snacketrang, som jeg egegntlig har været multi irriteret på, er nu helt elliminineret. Jeg ved nu, at to måltider for mig er helt optimalt, vel at mærke, hvis tallerkenen er fyldt med højnutrient mad, med rigelige dele af grønt, protein og sundt og mættende fedt. Jeg stoler nu fuldt og fast på, at min appetit regulering virker og at jeg kan stole på, at jeg ikke fylder mere benzin på motoren end nødvendigt. Dette bliver et virkelig vigtigt våben her til sommer, hvor jeg skal slippe min vane med at taste alt ind i madlogsurprise

IMG_1478

Det som jeg næsten har oplevet, som det allerbedste ved det her, er den mentale del af pakken. Den klarhed og ja lykke, jeg har følt i mit hovede, næsten fra starten af er helt fantastisk. Jeg er af natur et både gladt og optimistisk menneske.  Jeg tror på loven om tiltrækning (The secret) og sætter min lidt til det i min dagligdag. Med overhængende fare for at lyde helt "crazy", bliver jeg altså meget "klar" rent mentalt og en anden form for lykkelig, når jeg er i ketose. Det er som om, at mit fokus bliver skarpere og alt står klart som blæk for mig – næsten helt spiritueltangel

Hvad jeg så lige tænker om alt det her??? Jeg tænker, at jeg VED JO GODT ,at psoriasis stammer fra en intolerance/ ubalance i tarmsystemet. Jeg har bare fravalgt så meget gennem de sidste år – korn,sukker og bælgfrugter. Så ost VILLE bare kunne spise, som den sidste bastion, at klamre mig til. Gennem whole30 er det gået op for mig, at ko-mælk i alle afskygninger, nok ikke skal være en del af min fremtidige kost – satser på at ged og får vil samarbejde med mit system – og hvis det ikke vil – so be it ?!? Der er for meget på spil for mig til at "lade stå til" og bare ignorere symptomerne på intolenrancer. Jeg satser på at genindføre helt almindeligt økologisk smør uden at skulle klare det, men også det, må også komme på en prøve. De første dage drømte jeg helt bogstaveligt talt om et stykke brie – det er helt ud eaf mit system nu. Bevares jeg glæder mig til at få lidt chokolade, rødvin, flæskesvær og manchego, men tager det stille roligt derhenad sommeren. 

Tro endelig ikke at jeg er blevet en sand mad helgen – drikker bevidst, stadig ret så meget kaffe og kan godt være en rebel og spise chokolade en helt almindelig onsdag.   

Kender I den følelse af at alt hænger sammen og pludselig giver mening. Det er den vildeste følelse og den har jeg haft mange dage under whole30heart

I morgen er min IRL life whole30 co-follower Julie indvilliget i, at give sin version af forløbet som gæsteblogger.  Hun er den absolut sejeste, stædigste og kloge pige på 20 år. Jeg ville ønske, jeg havde vist, hvad hun ved nu allerede som 20 årig!!! Da jeg spurgte om, hun havde lyst til at gå med på whole30, hoppede hun straks på, uden at vide hvad det var hun gik ind til – modige pige yes  Hang on…

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Ketose, Kroppen, Søvn, Vægttab, Whole30 og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Whole30 konklusion

 1. frk.sveske skriver:

  Hej Louise,

  Tak for følgeskab og opbakning.

  Congrats med alle de positive effekter hos dig! Det er for vildt! Forstår godt, du bliver lidt euforisk.
  Opdatér endelig, hvordan det går med intro af får og ged…. Jeg ved ikke om jeg tør – men chokolade? Så er jeg klar hehe…

  Jeg glæder mig til Julies opdatering på processen.

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Og tak i lige måde, skal nok komme med opdates på om ged og får fungerer for mig 🙂

   Nyd din chokolade i dag  – hver eneste bid er fortjent 😀

   Mange Hilsener Louise

 2. Simon Emil skriver:

  Hejsa. Jeg er lige havnet på din blog, efter vores snak på lchf-forum. Den er virkelig godt skrevet!

  Jeg måtte dog lige søge lidt tilbage i de tidligere indlæg for at finde ud af hvad alt det her Whole30 var for noget. Det ser spændende ud. Lige for tiden har jeg lidt for mange ting om ørene, til at kaste mig ud i en ny ting, men det er da helt bestemt noget som jeg gerne vil på et tidspunkt.

  Jeg er selv ved at starte en blog op, som handler lidt om LCHF, men også om begrebet Slow Living. Kig forbi, hvis du har lyst 🙂

  Jeg glæder mig til at følge med i dine fremtidige indlæg 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Simon Emil

    Og tak for de pæne ord og at du har lyst til at følge med. Jeg forestiller mig , at du godt kan se, hvorfor jeg synes du har ret i dine betragtninger om “modediæt” og alle ertsatningerne?? Hvis du har mod på en whole30 så giv det et skud – det hele værd. Glæder mig til at se din blog om slow living – lyder interessant 😀

   God dag herfra 

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code