Back to basics

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1657Nej, jeg har ikke fået hverken hedeslag eller solstik. Det her indlæg handler om hår.Mangfoldigheden er efterhånden ret stor her på bloggenwink For noget tid siden besluttede jeg mig for at lade lokkerne gro ud igen. Jeg har været helt korthåret siden jeg fyldte 30 år – altså for 6 år siden. Jeg har været meget korthåret og både afbleget ala pink og har nu min egen naurlige og i min optik lidt kedelige mørkebrune hårfarve. Som I nok ved, har jeg psoriasis, der ikke helt er foreneligt med masser af skrap hårfarve – desværre!! Men for et par måneder siden, tog jeg beslutningen om at lade lokkerne gro lange igen. Jeg har virkelig mange naturkrøller og det er et hestearbejde, at holde dem glatte og på plads med diverse shampoos, hårolier, glattejern og andre pricy styling produkter og nå ja så skal man jo også klippes hver 4 -5 uge for at se nogenlunde ud. Alt i alt en lidt kostbar og tidskrævende affære. Når man har krøller, er det meget normalt, at man går en stor del af sit liv og er lidt små gal og irriteret på dem. Det er svært at have en frisure med kant som alle andre…æv æv æv. 

Så nu inden jeg bliver alt for gammel til langt hår, skal det altså have lov at gro ud igen. Og helst meget hurtigt…. Det skal tålmodighed på banen og mange perioder hvor man bare har lyst til at drøne direkte til frisøren p.g.a. grimt overganshårindecision

Heldigvis er jeg velsignet med en super dygtig frisør, der har lovet at finde på holdbare løsninger, så jeg ikke går kold i projektet.

Min frisør er den der har lokket mig til projektet her.

Hun siger back to basics – ingen styling, ingen shampoo og masser af hårbøstning. Kosttilskuddet til venste er for at speede processen lidt op. 

Så et program med mænd og manglende hår. På hårtransplantationsklinikken i udsendelsen, gav de mænd der var fattige på hår, noget så simpelt som en  hårbørste til start. Mændene skulle børste deres hår 100 strøg om dagen, helt i bund og det gav resultat!!! De mænd der før havde tyndt og livløst hår fik blankt og tykt hår. Når man børster håret helt ned i bunden, øger man blodcirkulatioen i hovedbunden og øger blodtilførslen til hårrødderne. Den øgede blodtilførsel giver hårstrående næring og giver både mere og tykkere hår. Man kan ikke bruge hvilken som helst hårbørste – helst en af svinebørster. Svinebørster har den skønne egenskab, at de fører fedtet fra hovedbunden ud i resten af håret og tilfører glans og næring. Så når man ikke bruger shampoo og vasker fedtet ud, kan det altså gøre gavn i parykken, istedet for at give fedtet hovedbundslook.

Den hårbørste jeg er kommet i besiddelse af, er en Rolls Royce model af en svinehårsbørste og den er alle pengene værd!!! Jeg var så heldig, at min mor lå inde med præcis den hårbørste min frisør anbefalede – en Mason Pearson børste. Børsten kan erhverves fra ca 600 kr og opefter til næsten 2000 kr.Mindre kan sikkert også gøre det. Min mor havde oprindeligt købt den, til at rede sin hund med – WTF?!? Hun havde dog ikke brugt den mange gange smiley Nu reder den altså mine lokker – det er en mellem model og jeg kan på sigt godt forestille mig, at jeg bliver nødt til at investere i en større udgave, i takt med at lokkerne bliver længere. Ja det er rigtig mange penge for en hårbørste – men tænk på alle de penge jeg sparer på styling, shampoo og olier. Og ja, det har jeg brugt MANGE penge på, for at tæmme krøllerne.

Jeg har ikke vasket hår i 3 uger nu, kun skyllet med vand. Mine styling produkter er sat på fjernlager, sammen med shampooen eller foræret væk.

Virker det så ???

JA det gør det – som i virkeligt godt!!! De første par dage var lidt træge, med frizzy hår og manglende styr på lokkerne. Allerede efter ca 5 dage, var håret på plads. Mit hår har en helt anden "feel" og kan sættes på alle måder, uden anden hjælp end fingrene. Jeg kan style med hårbørste og glattejern, eller jeg kan style med bare at lade det tørre og så bruge fingrene til at forme med. Når håret er vådt, føles det som om der er en slags voks i og det er der jo sådan set også – bare den naturlige formwink Og nej det lugter ikke!

Mit hår er blankt og meget medgørligt – goodbye frizzy hair forever. Krøllet hår bliver seriøst ikke pænt, når man reder det, så den klarer jeg lige inden jeg skyller det. Dem med glat hår, kan rede det anytime – lucky bastards!

Min psoriasis er i bedring, trods den lidt hårdhændede behandlig af hovedbunden. Det tager lige et par dage, at vænne sig til, at rede 100 gange i bund – gjorde faktisk ondt den første uge. Men nu føles det bare lækkert og er noget jeg ser frem til. Massage af hårrødderne er ikke helt dårligt. Glæder mig til langt krøllet hår uden de store anstregelser, glæder mig til at bruge elastikker og hårspænder – bare fordi.

Må skrive en lækker pastel farvet Mason Pearson børste på ønskeseddelen i størrelse stor!

Så meget skriveri om noget så simpelt som hår – man er vel ikke blevet blogger for igenting cheeky

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Back to basics

 1. frk.sveske skriver:

  Hej Louise,

  Jeg var allerede overbevist ved snakken på IG, da du lagde billedet op. Jeg krydser så meget fingre for, at der lander en børste hos mig, når jeg fylder år om en måneds tid.
  Ligger du inde med billeder, så del meget gerne… Jeg har også naturkrøl og godt tip med at rede krøllerne inden det skylles.

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Håber der er en velig sjæl der hører din børstebøn 🙂

   Kan også i den grad anbefales, har de bedste krøller og hårdage ever!!! Hvad mener du med billeder – af håret ??

   Mange Hilsener Louise

 2. Lisbeth skriver:

  Hej Louise.

  Efter jeg læste dit indlæg, besluttede jeg mig for, at jeg ville prøve at vaske mit hår UDEN shampoo og bare med rent vand. Der er nu gået ca 1½ uge, og det er gået super. Jeg mangler dog bare lige BØRSTEN.. Jeg har langt og tykt hår (også noget naturkrøl), så derfor har jeg valgt en børste med nylon og svinehår. Jeg har søgt og søgt på nettet og har nu fundet en Japansk (mener jeg det er) børste, som ligger på højde med Mason Pearson børsterne (skiver de alle steder), så nu er den bestilt, den hedder Yento og prisen er en helt helt anden en mason pearson. Glæder mig til at modtage børsten idag.

  Kh
  Lisbeth

  • louiee skriver:

   Hej Lisbeth

   Fedt at du deler der her link. Tænker bestemt at børsten du har fundet kan gøre tricket. Håber at der er flere der ser dit link og vælger hårbørsten fremfor shampooen. Håber du bliver ligeså glad for dit blanke og tykke hår som mig. Det fungerer bare helt perfekt. Jeg har også fundet en alternativ børste der ligner mason pearsons fra morrocan oil til ca 450 kr fremfor de 1200. Glæder mig til at høre om det har effekt.

   Mange Hilsener Louise

 3. Britt skriver:

  Jeg har fulgt me her længe, uden at kommentere, men jeg er nødt til at takke dig for inspirationen til at droppe shampoo'en! Jeg har glat, fint hår, der naturligvis reagerer helt anderledes, men det er et virkeligt spændende forsøg, selvom jeg nu savner duften af shampoo lidt :} Det ville være fedt, hvis du opdaterede lidt på, hvordan det går med dit hår, ups and down, udfordringer og løsninger 🙂

  Og til alle andre, der har lyst til at gøre forsøget, kan jeg anbefale denne gruppe på facebook, hvor der bliver erfaringsdelt og kommet med gode forslag:

  https://www.facebook.com/groups/647457705322501/

  • louiee skriver:

   Hej Britt

   Selv tak da 🙂

   Tænker faktisk en med glat fint hår vinder mere end jeg gør. Har virkelig mange der spørger til updates på det her!! Jeg skal nok løbende komme med opdateringer på hår – ups and downs 😉 Er på vej !!!

   Dejligt du følger med og bliver inspireret.

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code