Bye bye Madlog

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1654

Ja, så er det snart enden for alt tælleriet, for mit vedkommende ihvertfald. Jeg har besluttet mig til, at stoppe med at taste fødevarer ind på madlog. Umiddelbart lyder det måske ikke, som en særlig stor beslutning – men det er det!!! Jeg har gennem de sidste mange år (mindst 10!!) dagligt registreret min mad. Jeg startede som de fleste andre, med at gøre det for at tabe mig. Og har gjort det de sidste par årpå LCHF, for at se hvordan energi procenterne ligger i f.h.t. fedt, protein og kulhydrat. Og det skal altså være slut nu!! Jeg har det meget ambivalent med det. På den ene side, glæder jeg mig til at slippe for at registrere og bruge unødig tid og energi på det. På den anden side, er det super angst provokerende at give slip på kontrollen… For det er klart det, madlog handler om for mig. For kalorier og fedtprocents inddeling, har aldrig fortalt noget som helst, om hverken mæthed eller sult.

Da jeg i vinter kom ind på Anna Halléns kostrådgiveruddannelse, besluttede jeg mig for at der ville jeg opgive tælleriet inden start. Mit uddannelsesforløb starter den 29. August og jeg har sommerferie næsten indtil da. I mine sommerferier har jeg ikke registreret mad – sølle 3 uger om året uden!!! Jeg har vidst i mange måneder, hvornår jeg skulle slippe kontrollen på det. Alligevel fik jeg trykken for brystet, tårer i øjnene og angstsymptomer her for en uges tid siden, da jeg kom til at tænke på det. Jeg har flere forsøg bag mig, med at stoppe mad registreringen, men er faldet tilbage af utryghed og følelsen kontroltab. Nu skal det altså være og hvis jeg ligefrem føler alle de ting jeg gør omkring det, er det nok noget, der er fornuftigt at kigge på. Men tænk alligevel – 3 års minutiøs dagbog på min kost og træning – sindssygt egentlig. Ved egentlig ikke helt hvad jeg er bange for – at totalt slippe tøjlerne? æde som en gal? ikke træne? være ligeglad? Bare fordi det hele ikke længere skal ned på skrift – won´t ever happen!!!

Indrømmet jeg blev helt lettet over, at man kan gå i sin database, selvom man ikke er medlem – men det er jo bare en ny bagdør på klem for mig. Et lille bitte "fix" af at kunne kigge i maddagbogen. Når man gør noget, er det som regel fordi det skaber mening i ens liv. Tiden for at skulle registrere mit madindtag, giver ikke mening for mig mere!! Tænker stadig på sætningen : Alt giver mening set indefra!. Men hjælp, jeg er lidt bange…surprise Har faktisk negligeret følelserne bag kontrollen, ved at tænke madlog som en sjov lille hobbyindecision Ha ha stadig mester i oversprings manøvrer.

Min angst for ikke at kunne kontrollere, slap faktisk først  rigtigt efter min periode med whole30. Efter en hel måned med fokus på rigtig mad, top næring og nul snacks, gav det ro i min krop og jeg tør godt stole på, at jeg kan selv nu!

Nu tager jeg snart hul på 3 ugers dejlig afslappende sommerferie. Stole på at min krop ved hvad den vil have – udover rødvin, mørk chokolade og flæskesvær wink Har de sidste dage her, prøvet at se mit farvel til madlog, som noget super positivt. Som en slags ny-vundet frihed til ikke at skulle måle og veje al ting. Og frihed, det er noget jeg kan lide!!!

Jeg er paratheart

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen og tagget , . Bogmærk permalinket.

11 Responses to Bye bye Madlog

 1. frk.sveske skriver:

  Sådan Louise!

  Forstår sagtens den ambivalente følelse, men er sikker på, at du bliver så glad for den beslutning. Du kender om nogen din krop ret godt – takket være eksperimenter igennem tiden (been there).

  Jeg kommer aldrig til at tælle kalorier igen, som i aldrig. Det er faktisk rigeligt, at hjælpe ham den lækre derhjemme med hans kostplan = kalorietælleri. Det minder mig i den grad om, hvor glad jeg er for friheden og jeg trives bedst med at spise efter behov og lyst. En accept af cravings har gjort dem mindre og jeg kan nyde noget af det gode med god samvittighed.

  Du er helt sikkert overbevist efter en ferie uden tælleriet 😉 Og nyd nu din ferie i fulde drag med chokolade, rødvin og flæskesvær – du fortjener det og din krop vil takke dig for færre restriktioner (selv om du ikke har set det som en sådan – bare mit syn på sagen).

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Gør dig lige opmærksom på, hvor meget din kommentar både varmer og giver mod – mange tak for det <3 Er også selv overbevist om at det bliver helt godt, bare lige slippe afhængigheden og vanen 🙂 Håber også at det er sidste dag med tælleri for mig i morgen.

   Tak for din vinkel på sagen, er sikker på at har helt ret !

   Mange Hilsener Louise 

 2. Vikki skriver:

  Sådan Louise! 

  Stærk beslutning. Simpelthen så modigt, at du tør give slip efter så lang tid!

  Hep hep! <3

  • louiee skriver:

   Hej Vikki

   Og tak for dejlig opbakning <3

   Den har været undervejs længe den her beslutning – jeg mener – man kan jo ikke være kostrådgiver der prædiker mærk efter når man tæller det hele selv vel ;). Dyb indånding og så bare GO !

   Mange Hilsener Louise

 3. Grethe skriver:

  Du er så sej Louise!!!

  Jeg tror jeg ved hvor svært det her er for dig at slippe kontrollen. Men jeg ved du kan klare det:-) Du har gennem din blog givet et indtryk af en meget sej pige så tror på dig. Og husk jeg ser jo op til dig så du skal klare det hihi.

  Men forstår godt angsten og det at slippe kontrollen:-) Jeg taster jo også alt og får det vildt dårligt hvis jeg ikke kan taste men arbejder på det.

  Hvor spændende med din uddannelse. Tror du bliver god for jeg er allerede blevet afhængig af dine råd:-) Faktisk har jeg droppet andre lchf sider der giver råd for jeg bliver forvirret. Men dine råd giver mening. Så mangler du "forsøgsperson" i uddannelsen er jeg på. Du siger bare til 🙂

  Et spørgsmål 🙂 er jo spørge jørgen 🙂 Du skrev flere grove grønsager. Men idag kom kul op på 11 % hvilket får mig til at spørge om det er ok. Protein skal ned men det betyder vel mindre kød / æg? Idag endte fedt på 68 % er det ikke for lidt?

  Vi skrives hihi 😉

  Hilsen

  Grethe

  • louiee skriver:

   Hej Grethe

   Mange tak for dine pæne ord og opbakning til mig 😀 Det er dejligt at mine råd giver mening for dig, men husk at mærke efter undervejs hvad der føles rigtigt for dig og din krop.

   Det der med forsøgspersonen er vel alledere i gang ikk ?? 🙂 

   Vedrørende grøntsager er det helt ok at den kommer højt op også over 11% ! Protein er den del jeg skærer lidt ned på hvis jeg vil op i fedt %. 68% er helt fint dog i den lidt lave ende – men hellere spare lidt på protein fremfor grønt- men sådan har jeg det. Vi er jo vidt forskelligt indrettet men LCHF er jo ikke automatisk high protein. Jeg ville stile efter 1-1,5 gram protein pr. kg kropsvægt – det er rigeligt. Æg er en fantastisk proteinkilde i og med at fedtet er en del af pakken 🙂 Det er fedtet der giver mætheden og ikke proteinet. Det er en øvelse hvis man har spist sig mæt i protein før. Hvis det er grøntsagskulhydrat der bonger højt ud på skalaen vill ejeg ikke bekymre mig. Det er svært at overspise i eks. kål – giver maveknep før fedme 😉

   Håber det var lidt svar

   Mange Hilsener Louise

 4. Anita skriver:

  You can do it. Hep hep. 🙂

 5. Grethe skriver:

  Du har ret 🙂 Jeg suger til mig 🙂 Og det giver mig mening og nemmere at få indført lchf. Idag dog med mavekneb:-( Men tager det med i opstarten 🙂 Det er et sted gode tegn da jeg nok skal ned på mindre medicin for min irritable tyktarm 🙂

  Men jeg tror på dig og bevare troen på mit projekt lykkes ikke kun at tabe mig men også slippe kontrollen 🙂

  Hilsen

  Grethe

 6. Kære Louise 

  Hvor er du mega sej! Jeg kender det desværre alt for godt, det der med at være afhængig af tat, værende kalorier, tallet på vægten og procentfordelingen af ad. Da jeg startede på LCHF var der en lang periode, hvor jeg indtastede min mad. Og damn, man ryger hurtigt op. Så begyndte jeg at tælle procenter. "ÅH nej, nu er jeg kommet over 5% i kulhydret". Ja ja, den ene afhængighed efter den anden. Men hey, hvem er nogensinde blevet tyk af at spise grøntsager. 

  Det glæder mig, at du vælger tælleriet fra. Tror du bliver glad i længden. Prøv at tænk på, hvor meget ekstra fritid du pludselig får? 😛 Jeg står ihvertfald på sidelinjen og hepper på dig. <3

  Knus Katrine

  • louiee skriver:

   Hej Katrine

   Ja summen af laster er som regel konstant – så må vi se hvad jeg så kan kaste mig over i al den ekstra fritid 😉  Utroligt egentlig hvor mange piger der tæller et eller andet på et eller andet tidspunkt??? Og ligepræcis hvad er det lige vi tæller…kontrol er en sjov størrelse?!? 

   Tak for hep sidste tælling i dag – er sikker på at det bliver helt trygt og godt 🙂

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code