Rød spidskålssalat med salte mandler

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1653Supernemt tilbehør der sagtens kan laves en dobbeltportion af, til de næste par dage. Sprængfyldt med vitaminer og chrunch.

1 portion, 4 personer

1 lille rødt økospidskål (kan også være grønt)

1 mellemstort rødløg

50 gram saltede mandler

75 gram mayonnaise ( jeg bruger hjemmelavet)

1 spk fransk sennep

1 fed hvidløg

salt og peber

Hak kålen i fine tynde skiver, løgene ligeså. Bland mayo med lidt salt, friskpresset hvidløg,sennep og peber. Vend kål/løg i blandingen og afslut med grofthakkede mandler. Smuk salat med masser af smag og mæthed. Godt tilbehør til alt kød eller fisk fra grillen.

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Æg, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Rød spidskålssalat med salte mandler

 1. Grethe skriver:

  Uhm det ser lækkert ud 🙂 Skal prøves.

  Et par spørgsmål: Er flæskesvær ok? De hjælper i hvert fald når man sidder med nogen der snacker og så elsker jeg dem. Ketose hvordan ved jeg at jeg er i det? Anbefaler de at jeg måler det? weekendbrødet der fik jeg 20 skiver af et brød og 2 skiver dagligt mens vi er i campingvognen fordi det fungere fint 🙂 Er det ok eller for meget? Jeg har fundet en koldpresset rapsolie med urter er den ok?

  Så vil jeg lige fortælle jeg føler kroppen begynder at have det skønt. Det bedste er ikke mere at ligne en gravid. fedtbulen for neden på maven er der stadig men jeg ligner ikke en gravid og det er dejligt. Maven har det fint ikke alle de smerter mere men jeg skal have lidt mere medicin end jeg plejer da jeg er lidt forstoppet men ingen smerter 🙂 og jeg har det meget bedre. Nu er jeg spændt på at se vægten i morgen forventer ikke et mirakel men vil blive glad bare den er gået lidt ned. OG jeg har ikke talt kcal eller fordeling i 4 dage 🙂 Jeg stoler på jeg får det jeg skal. Er blevet god til at putte tandsmør på brødet.

  Så tak for dine dejlige råd og for at bakke mig op i at det her projekt og min fremtidige livsstil kann lykkes 🙂

  • louiee skriver:

   Hej Grethe

   Dejligt at høre at du er i fuld gang og at du først og fremmest trives. Flæskesvær ok, rapsolie ok. 🙂 Det med de to skiver brød er fint, hvis det fungerer for dig og fint til en start. Forstoopelse er meget normalt i starten, masser af vand og ekstra salt i virker som regel godt.

   Ketose mærkes meget forskelligt, jeg bliver utrættelig, lykkelig og meget tørstig 🙂 Behøver ikke at måle ketose, LCHF virker også uden optimal ketose!

   Selv tak og en fornøjelse at læse om hvor godt det går- dejligt opmuntrende her bag skærmen !

   Mange Hilsener Louise

 2. Grethe skriver:

  Så er spørge Jørgen igen ved tastaturet! Er det normalt vægten stiger? Har taget 300 g på siden jeg startede og det tog så lige dagens gode humør for det er den forkerte vej.

  Æv må jeg sige.

  Du skrev det med brødet var fint i starten. Har du et bedre forslag til mine 2 blødkogte æg? Bacon er udelukket i campingvognen pga stanken når den steges. Kaffe med fløde kan jeg bare ikke få ned adr 🙂

  Ha en god dag

  Hilsen

  Grethe

  • louiee skriver:

   Hej Grethe

   Ja det er helt normalt at vægten godt kan stige istedet for falde. En vægt siger intet om hvad der sker inde i kroppen – kun noget om den vægt vi afsætter på jordens overflade ;). Hvis jeg var dig ville jeg tage et målebånd i brug og smide vægten på porten. LCHF er langsomt virkende i forhold til en normal kur. LCHF sætter gang i kroppens egne reparationsprocesser og det kan give vægt øgning i starten indtil det er på plads. Mål dig en gang om ugen eks. arm, lår , mave i stedet. Hvis jeg skulle råde dig til tilbehør til de blødkogte æg ville det være lidt avokado, peberfrugt, cherrytomat, agurk eller anden grøntsag. Måske et par skiver parmaskinke/røget laks og en fedtkilde i form af smør -ja på æggene!!-  mayo eller pesto eller lidt ost på siden. Mulighederne er mange og jeg ved godt man kan gå kold i ideer især i starten. Peberfrugtsmadder med flødeost og æg til smager altså himmelen om morgenen. 

   God dag til dig oss 🙂 

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code