Disse kyllingespyd har jeg nu lavet et par gang herhjemme. Jeg bor sammen med en, der har en lille fobi for smagen af kylling (?!?) Jeg elsker selv kylling og har derfor prøvet at krydre kødet på alle mulige måder så det ikke smager for meget af kylling- Og de her spyd ramte altså plet. Krydderiblandingen er baseret på de samme krydderier jeg brugte i min Butterchicken.
Here goes til 8 spyd :
400 gram hakket kyllingekød (køb færdigt eller hak selv)
1 spk tandori masala
1/2 spk garam masala
2 tsk stødt ingefær
1 spk koriander
1 fed finthakket hvidløg eller hvidløgspulver
1 spk løgpulver
Chiliflager efter smagsløg og ønsket styrke
1 æg
pofiber eller husk
salt og peber
Læg træspydene i vand inden brug
Bland alle ingredienser sammen og tilsæt til sidst husk eller pofiber til man opnår ønsket konsistens på farsen. Lad gerne farsen hvile et par timer inden du former den om spyddene. Grill spyddene et par minutter på hver side til de er færdige. Server med salat, grøntsager og en god dyppelse. Jeg har både grillet dem på grillpanden indendørs og ude på den store grill udendørs – begge resultater blev gode. De kan jo også formes til helt almindelige deller og steges på panden i smør eller kokosolie.
Jeg har aldrig overvejet at lave kyllingespyd af kyllingefars, men det ser jo skønt ud.
Det må jeg prøve en dag, hvis der kommer flere dage med grillvejr. 🙂
/Line
Hej Line
Havde heller ikke selv prøvet det før nu, men de blev ganske vellykkede synes jeg. Grill vejr på vej i denne uge.
Enjoy 🙂
Mange Hilsener Louise