Utroligt hvor nemt det kan gøres når man ved hvordan. Jeg har lavet mayonnaise masser af gange nu, uden at det er lykkedes mig, at lave det på et helt æg med hviden. Hver gang jeg har forsøgt mig, er det blevet til en tynd væmmelig omgang – lige til at kassere. Men nu voila – koden er knækket og jeg er happy. Ikke flere æggehvide spejlæg med pesto blomme til mig ! Så tricket et socialt medie og måtte prøve.
1 glas mayo
2 dl olie efter egen smag – jeg bruger olivenolie men ellers raps, mandel, avokado eller macadamia olie
1 nip salt
2 tsk eddike ( jeg bruger estragon eddike)
1 helt æg
How to do the magic
Slå et æg ud i en beholder hvor der kan komme en stavblender i. Jeg selv brugte et glas der havde været nøddesmør i – dem fra monki -passede perfekt til denne portion. Hæld salt og eddike ovenpå ægget. Til sidst tilsæt olie og vent til ægget lægger sig fint i bunden. Sæt stavblenderen i bunden af glasset og kør i ca 20 sek. Derefter bevægt stavblenderen op og ned til ønsket konsistens er opnået. Så simpelt er det.
Jeg bruger efterhånden denne mayo som basis for alle dressinger da jeg næsten ikke spiser ko mælksprodukter mere. Den kan bruges til aioli, ranchdressing, bearnaise dip, til coleslaw og meget andet. En fast bestanddel i mit køleskab.
Sådan laver jeg altid min mayo – nemt nemt nemt. Og sådan et plas skal der bare være i mit køleskab, selv om jeg ikke længere spiser det dagligt 😉
KH
– frk. sveske
Hej Sveske
Ja der kan man bare se !! Har ellers læst mange af dine mayo opskrifter bl.a. den med mandelolie – vel at mærke uden at lægge mærke til fremgangsmåden. Typisk mig ( last mover ) – men glad for at have knækket koden og ikke stå med alle de hvider længere.
Mange Hilsener Louise
hvor længe holder den sig i køleskabet?
Hej Vivil
Jeg ved det faktisk ikke helt, men min er som regel spist i løbet af 10 dage – mon ikke 14 dage er meget realistisk??
Mange Hilsener Louise
Det er dejligt nemt at lave mayo på den måde. Jeg kan anbefale dig at putte en teske fuld sennep (dijon eller lignende uden særligt med sukker) i din mayo. Det er med til at give den der helt rigtige mayo smag og samtidigt er det en emulgator så din mayo bliver mere cremet og stabil 🙂
Hej Kim
Og ja det er supernemt fremfor at stå og skille æg og hvider. Tak for tippet med dijonnnen – troede egentlig kun det var for smagen, men det skal jeg da helt klart prøve. Gode tip er altid velkommen her 🙂
Mange Hilsener Louise