Back to basics – update på nul shampoo

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1899

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, at jeg er stoppet med at vaske hår. Jeg er gået over til den mere miljøvenlige og besparende udgave. Jeg børster mit hår, bruger ingen styling og ikke mere shampoo, men skyller kun håret i rent vand. Og hvordan er det så lige gået – det er der nok flere der er nysgerrige på. Har kun et at sige efter 8 uger uden hårvask og diverse styling produkter : FANTASTISK !!!!

Den ret så dyre hårbørste jeg lånte af min mor har jeg afleveret tilbage – bare for at købe en i lyserød  – og host host, en i sort… Ja sådan er jeg altså, går ikke lige ned på udstyr vel??? Den lyserøde er størrelsen "handy" i pure bristle til ca. 1200 kr og den sorte er xlarge i britle og nylon til omkring 800 kr. Ja mange penge, men de er virkelig det værd. Forskellen er at den med nylon kan gå lidt mere i dybden på kraftigt hår. Mit hår er blevet meget tykt og det kan være svært at nå helt i bund med den lyserøde. Skifter mellem de to børster hveranden dag, for at få max udbytte af dem. Tænker at jo længere og tykkere håret bliver, jo mere bliver den med nylon/svinebørster brugt.

Efter sigende skulle børsterne holde hele livet, hvis man passer på dem. Sååååå på den lange bane sparer jeg jo en masse penge på shampoo og styling wink Jeg har købt dem på amazon, direkte fra england til en bedre pris end i DK. Hvis I ikke er til at købe på nettet, ved jeg de sælger børsterne i ChaCha Cha i Hellerup Waterfront.

Og ja som skrevet sidst, kan en billigere børste med samme egenskaber sikkert gøre tricket. Det her er som sagt Rolls Royce udgaven!!!

Men jeg lover, den her Mason Pearson bølge bliver det nye sort. Mit hår ser så velplejet ud og jeg har ALDRIG dårlige hårdage mere. Det er bare blevet så nemt at style hår – bare med fingrene i brug.

De første 5-7 dage i processen var virkelig en udfordring for mig – frizzy hår der intet ville… Efter den første uge kunne jeg mærke hvordan håret blev indhyllet i en slags voks. Når jeg skyller håret er der tydelig forskel fra før. Men der er jo også voks i håret – bare den naturlige af slagsen.

Jeg tror det er en fordel, når man har krøller i håret – krøller trænger altid til fedt – som jeg hældte i dem før i tiden i form af diverse svinedyre olier og voks produkter. Min frisør der har glat hår, fortæller at hun er nødt til at vaske hår ca hver 5 dag, da det ellers fedter for meget. Måske det er en proces. Uanset hvad, tror jeg de fleste kunne profitere af, at bruge mindre shampoo, balsam og styling i håret og børste igennem istedet.

Mit hår er som sagt ved at gro langt – puha kedelig og lang proces – kom nuuuuu!!!. Men ved hjælp af børsten og et ordentlig skud silica, er det da  ved at være på vej. Fordelen ved at børste er, at den øger blodgennemstrømingen til hårsækkene og giver næring til hårstråene. Håret vokser derfor hurtigere og bliver kraftigere og helt blankt af de olier der naturligt dannes i hårbunden. Istedet for at have fedtet hårbund og tørt hår, giver fedtet håret glans ude i spidserne. Jeg burde vist have en god sum reklamepenge fra Mason Pearson, men det er bare såre simpelt og det virker.yes

IMG_1832

Den eneste udfordring jeg har på vejen, er min psoriasis. Jeg har desværre fået rigtig meget psoriasis i hårbunden. Har været super korthåret i mange år. I denne periode har min psoriasis i hårbunden, været helt forsvundet. Psoriasis trives rigtig godt i varme og fugt, så derfor er der kommet mere af det – desværre. Jeg har gjort fejlen, at mit hår er luft tørret bare fordi resultatet blev pænest.En varm sommer med badeture flere gange om dagen i mange uger (uden at tørre hår) har altså givet psoriasis gode vækst muligheder. De næste 8 uger frem til mit næste frisør besøg, skal jeg føntørre håret, for at se om det bliver bedre. Det med alt det psoriasis er super traumatisk for mig. Den gang det hele brød ud, havde jeg meget langt og krøllet hår. Jeg kunne bare iagttage, hvordan mit tykke hår tyndede ud og hvordan håret mistede glans  og liv. Havde helt glemt hvor slemt det var den gang – det er ca 6 år siden. Så beslutningen om, hvorvidt jeg kan have langt hår, bliver taget når jeg ser om føntørring afhjælper problemerne. Jeg vil rigtig gerne have langt hår, men prisen bliver for høj, hvis jeg skal have så meget psoriasis. Ikke fordi I nødvendigvis skal trækkes igennem min lidelses historie vedrørende psoriasis, men jeg gætter på at der er flere end mig, der har problemer med hårbunden.

En ting er ihvertfald sikkert  – kort eller langt hår – starter jeg ikke med shampoo og styling igen. Selv min kæreste er hoppet med på bølgen og købt sig en flot herre Mason Pearson børste. Han er vild med det nemme hår uden voks og alt muligt andet. Han har glat hår og oplever ikke fedtet hår. Herrer kan altså have mindst ligeså meget gavn af, at børste hår fremfor at vaske, ikke mindst, hvis de begynder at blive tynde i toppen.

Hvis man virkelig savner duften af nyvasket hår, har clean lavet en lækker hår parfume, til at tage de værste abstinenser!

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Back to basics – update på nul shampoo

 1. Britt skriver:

  En dag, hvor jeg var virkeligt desperat efter duft i håret, dryssede jeg lidt vaniljepulver på børsten – det tog abstinenserne 😀

  Spændende at høre om din proces, men super ærgerligt med din hovedbund! Det må være en af forskellene på tykt og fint hår, for min hovedbund har aldrig haft det bedre, ethvert hint af skæl og deslige kløende ting i hovedbunden er pist forsvundet. Til gengæld må jeg også erkende, at fint hår ikke kan suge alt fedtet og når det bliver virkeligt slemt, må jeg ty til majsstivelse.

   

  • louiee skriver:

   Hej Britt

   Gud en god ide med vaniljepulver 🙂 Og super dejligt for dig at din hårbund har det så godt. Altså psoriasis er jo noget juks i det hele taget. Med hensyn til glat fint hår hører jeg flere der siger at det fedter mere end kraftigt hår og krøller – vel egentlig meget naturligt. Da jeg havde langt hår puttede jeg blå nivea creme i uden at det fedtede!?!  Har lovet frisøren at tørre hår de næste 8 uger for at se forbedring, så jeg må se tiden an.

   Den med majsstivelse er hermed givet videre – tak 🙂

   Mange Hilsener Louise

 2. frk.sveske skriver:

  Hej Louise,

  Jeg elsker den allerede – sparer tid, penge og vand! Total win win. Jeg er dog i den frizzy periode, men kan mærke, det er vejen frem.

  Håber, du får bedring i din hovedbund. Min er blevet mindre irriteret og kløende bare siden torsdag 🙂

  Tak for det bedste tip længe!

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske 

   Selv tak 🙂 Lover at det frizzy hår bliver bedre og fedt at du allerede kan mærke forskel på hårbunden…. fedt fedt fedt og jo egegntlig ret så logisk ikk ?

   Glæder mig til at se hvor flot langt hår bliver af det her…

   Mange Hilsener Louise

 3. Merete skriver:

  Jeg læste en dag et interview med Gunbritt som fortalte, at ret mange kunder nærmest bliver chokerede, når hun fortæller, at hun absolut ikke vasker hår hver dag. Til gengæld bruger hun en børste med vildsvinebørster (!) og så børster hun sit hår igennem hver aften med et sted mellem 50 og 100 tag. Det er det bedste for hende, så der er noget om snakken – selv om hun altså stadig vasker hår ;o)
  Jeg er ikke sikker på, at jeg ville "turde" kaste mig ud i projektet. Jeg har et stort og fyldigt hår og vasker det hveranden eller hver tredje dag. Hvis jeg trækker den længere, begynder min hovedbund at klø og håret klasker for vildt …

  • louiee skriver:

   Hej Merete

   Hun er nuen klog kvinde mht hår hende Gunbritt – Mason Pearson børsten er jo netop lavet af vildsvinehår. De har den fantastisk egenskab at de bærer fedtet ud i håret 🙂 Hvis du har et stort og fyldigt hår er der jo netop meget hår at fordele fedtstofferne i – fordel fordel 🙂 Jeg vil gætte på at din hovedbund er vænnet til shampoo derfor reagerer den som den gør ved at klø. Håret klasker sammen af fedtet, men ikke hvis man børster grundigt. Måske du en dag får mod på det…Det værste der kan ske er jo bare at man skal vaske hår igen 😉 Jeg startede med at låne en børste for at se inden jeg investerede i en.

   Mange Hilsener Louise 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code