Selvom det er ikke er fullblown efterår endnu, får jeg alligevel lyst til krydrede og varmende gryderetter. Indisk giver begge dele og her får I lige en opskrift, på en af de ret så velykkede udgaver. Egentlig ikke engang så besværligt når man først har anskaffet sig basis krydderierne i det indiske køkken.
4 personer
400 gram kyllingekød (lårfilet, inderfilet, brystfilet)
1 ds fuldfed kokosmælk
Marinade til kyllingen :
1/4 af kokosmælken
1 spk tandoori masala
1/2 spk garam masala
Kyllingen skæres i mindre stykker og lægges i kokos og krydderier
Saucen :
1 ds flåede tomater
4 fed hvidløg
2 store løg
2 spk kokosolie ( 30 gram)
1 aubergine
2 porrer
1 spk stødt ingefær
2 spk stødt koriander
2 tsk tandoori masala
salt og peber
Resten af kokosmælken
Løgene skæres i tynde skiver og brunes i en stor tykbundet gryde- meget mørke i kokosolien – det tager lidt tid. Tilsæt krydderierne og lad simre et minuts tid. Derefter hældes kyllingekød og marinade i og steges videre. Tilsæt nu hvidløg hakket fint og de flåede tomater. De flåede tomater kan erstattes med passata eller blendes til en lind sauce inden brug. Tilsæt aubergine og porrer i passende stykker og lad koge med i ca 20 min. Til slut tilsættes resten af kokosmælken.
Jeg serverede med hjemmelavede Naan der blev til på følgende vis :
6-8 stk
3 æg delt i blommer og hvider
100 gram gedefriskost ( eller alm philadelphia)
1 nip salt
3 små teskeer husk
Nighellafrø og stødt koriander ( kan udelades)
Pisk æggehviderne stive og bland blommerne med bagepulver, husk og friskost. Vend de to blandinger sammen og bred dem ud på bagepapir. Top med nighellafrø ( jomfru i det grønne) samt lidt stødt koriander. Bag naan brødene ca 15 min ved 150 grader varmluft.
Hej :-).
Hvor meget husk har du brugt til naanbrød?
Hej Linda
Jeg bruger 3 måleskeer af de grønne fra husk pakken, altså ca 3 små teskeer.
Mange Hilsener Louise