Indisk med masser grønt og Naan

Print Friendly, PDF & Email

blog 005

Selvom det er ikke er fullblown efterår endnu, får jeg alligevel lyst til krydrede og varmende gryderetter. Indisk giver begge dele og her får I lige en opskrift, på en af de ret så velykkede udgaver. Egentlig ikke engang så besværligt når man først har anskaffet sig basis krydderierne i det indiske køkken.

4 personer

400 gram kyllingekød (lårfilet, inderfilet, brystfilet)

1 ds fuldfed kokosmælk

Marinade til kyllingen :

1/4 af kokosmælken

1 spk tandoori masala

1/2 spk garam masala

Kyllingen skæres i mindre stykker og lægges i kokos og krydderier

Saucen :

1 ds flåede tomater

4 fed hvidløg

2 store løg

2 spk kokosolie ( 30 gram)

1 aubergine

2 porrer

1 spk stødt ingefær

1 tsk chiliflager     blog 002

2 spk stødt koriander

2 tsk tandoori masala

salt og peber

Resten af kokosmælken

Løgene skæres i tynde skiver og brunes i en stor tykbundet gryde- meget mørke i kokosolien  – det tager lidt tid. Tilsæt krydderierne og lad simre et minuts tid. Derefter hældes kyllingekød og marinade i og steges videre. Tilsæt nu hvidløg hakket fint og de flåede tomater. De flåede tomater kan erstattes med passata eller blendes til en lind sauce inden brug. Tilsæt aubergine og porrer i passende stykker og lad koge med i ca 20 min. Til slut tilsættes resten af kokosmælken.

Jeg serverede med hjemmelavede Naan der blev til på følgende vis :

6-8 stk

3 æg delt i blommer og hvider

100 gram gedefriskost ( eller alm philadelphia)

1 nip salt

3 små teskeer husk

Nighellafrø og stødt koriander ( kan udelades)

Pisk æggehviderne stive og bland blommerne med bagepulver, husk og friskost. Vend de to blandinger sammen og bred dem ud på bagepapir. Top med nighellafrø ( jomfru i det grønne) samt lidt stødt koriander. Bag naan brødene ca 15 min ved 150 grader varmluft.

blog 003

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Indisk med masser grønt og Naan

  1. Linda skriver:

    Hej :-).

    Hvor meget husk har du brugt til naanbrød?

     

    • louiee skriver:

      Hej Linda

      Jeg bruger 3 måleskeer af de grønne fra husk pakken, altså ca 3 små teskeer.

      Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code