Janes Chiaknækbrød

Print Friendly, PDF & Email

002

For noget tid siden fyldte min ene kollega 40 år. Der skulle bages noget brød, så vi kunne svælge i lidt ost sammen på jobbet ( hun er briegal !! ) Min kollega har for noget tid siden droppet gluten i kosten, så her var en oplagt mulighed for at teste Janes Chiaknækbrød. Jeg har bagt masser af knækbrød efterhånden men bager mere og mere sjældent. Brød fylder en forsvindende lille del af min kost- sådan som det i min optik gerne skulle være. Da jeg lige gik over til LCHF havde jeg brug for erstatningerne, det har jeg ikke mere! Men derfor kan det være godt at spise en gang imellem. Et helt måltid med brød, tandsmør og ost – oh my det føles virkelig syndigt og lækkert – nydelse på højt planheart

Nå med bagt blev denne portion her og jeg må sige, at de var virkelig nemme. Chia og hørfrø laven en dejlig lim til mere holdbare knækbrød. Jeg fulgte Janes opskrift nærmest til punkt og prikke pånær med krydderierne. Here goes :

Jeg fik 18 knækbrød

1 dl chiafrø opblødt i 2 dl vand til gele

1 1/2 dl græskarkerner

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkefrø

1-2 tsk rosmarin

1 tsk havsalt

1/2 dl vand

Bland hele molevitten og bag i ovnen i en stor flad firkant på bagepapir. Når dejen er bredt ud kan det hjælpe at skære ruder i dejen inden bagningen med en pizzaskærer. Det gør processen med at få nogenlunde firkantede knækbrød efter bagningen. Blandingen bages ved 150- 160 grader i 1 time. Knækbrødene skal køles af på en bagerist inden de efterfølgende kommes i en kagedåse.

Ja jeg indrømmer, jeg kan ikke kontrollere, at have en portion liggende.Der er stor fare for, at de bliver til måltider, der stjæler appetitten fra det mad der skal nære, men godt smagte de altså!

IMG_2022

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i brød, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Janes Chiaknækbrød

  1. Jane skriver:

    He he, jeg spiser også virkelig sjældent "brød" men bager dem mest til familien. Jeg har det bedst på "rigtig mad" 🙂

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code