Svineskank med rosmarin og hvidløg

Print Friendly, PDF & Email

blog 013Det her blev altså virkelig vellykket!!! Ikke så noget man måske lige smækker sammen på en helt almindelig travl onsdag – men nok nærmere i en weekend hvor der normalt er lidt bedre tid. Altså ikke fodi det som sådan var besværligt det her – det skal bare simre og brase længere på komfuret end et par hakkebøffercheeky

Det er ellers ikke fordi, jeg længere er sindsygt produktiv her på bloggen, med de helt store nye og banebrydende opskrifter. Det skyldes noget så simpelt, som at jeg selv har travt med alt muligt andet, end at udtænke nye kulinariske opskrifter. Og så vel egentlig også fordi, at siden min whole30, har spist helt simpel mad. Ikke det store gourmet, men reelle råvarer – kød/fisk/skaldyr/fjerkræ og så noget grønt og måske lidt fedt ved siden af. Simple as that… Når man har travlt med alt muligt andet, skal man i min optik bare overleve på bedste beskub og det gør jeg så. Men overlevelse for mig betyder ofte tunsalat med æg og diverse, eller en plain hjemmelavet kyllingesalat med grønt. NO science to it!! Smager godt med ikke noget nyt under solen at dele med jer. Men her sidste weekend, var der denne opskift på svineskank på forsiden af et Superbest katalog. Jeg strøg straks afsted og købte mig et stykke glad gris og gik i krig.

3-4 personer

Du skal bruge :

1 svineskank med ben  blog 010

rosmarin tørret eller frisk

herbarmarebouillon

1 løg

peberkorn

2 laurbærblade

2 fed hvidløg

salt og peber

Læg svineskanken i en stor gryde og fyld på med vand til den er dækket til. Læg laurbærblade, peberkorn, herbarmare og et løg i kvarte – kog i 1 1/2 – 2 timer uerlåg på svagt blus. Tan den færdig kogte skank op og rids den i tern. Hak rosmarin og hvidløg fint og tilsæt salt. Gnid skanken med disse samt evt. lidt olie. Sæt i ovnen på 250 grader grill på en rist med lidt af kogevandet i bunden ( hvis sauce) brun / steg færdig til sværen er brun og sprød. Server med en god sauce eller kryddersmør samt en masse gode grøntsager. Jeg lavede en brun sauce med fløde og kogevandet fra bunden af bradepanden til resten af familien. Virkelig smagfuldt og værd at vente på!!

blog 015

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code