Hjemme røget havørred

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2101Mega über luksus – intet mindre end det er der at sige om at få hjemmerøget havørred. Det er slet ikke spor besværligt og det koster næsten ingenting – hvis man altså er udstyret med en lystfisker i huset. Hvis man ikke er så begunstiget, kan fisk jo købet i den lokale fiskehandler.

Jeg kan ikke engang selv prale af at have lavet den røgede fisk, men til gengæld jeg spiste den helt alenewink

Dette er nærmere et tip end end opskrift – en varm anbefaling!!!

Havørreden kan ryges hel eller som her skæres i fileter. Fisken saltes på begge sider og står på en tallerken i et par timer. Salten skylles af og fisken duppes tør med køkkenrulle. Nyt salt tilføjes fisken og den lægges på en rist i en foliebakke og røgsmulden ( ca 2 dl) nedeunder – dækkes i igen med en anden foliebakke eller stanniol. Fisken ryges på gas eller kul grillen med låget lukket i ca 12 min når det er i fileter. Voila så nemt er det. Hvis ikke al fisken ikke spises med et samme, holder den sig fint på køl et par dage. Før og efter billeder af fisken. Smager så englene syngerangel

IMG_2096IMG_2097

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Fisk, Frokost, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code