Oksekødssuppe med kødboller og urter

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2108Når regn og rusk er udenfor er suppe bare noget af det bedste. Jeg har i weekenden haft min debut med gl.dags oksekødsuppe. Og det er ikke sidste gang jeg prøver at lave det. Det tager lidt tid ja – men der er mad til flere dage og det smager så godt. Lover Amager rundt på en gyngehest at det er umagen værd. Som i ser på tallerkenen, har jeg dristet mig til at spise rodfrugter surprise Livin on the edge…

Ja og guess what ?, der skete ikke noget med blodsukkeret – I survived !!! Jeg dristede mig også, til at fylde lidt ekstra grønt i gryden nemlig savoykål. Savoykålen hører ellers traditionelt hjemme i minestronesuppe hos mig, men befandt sig fint i oksekødsuppen som ekstra grønt.

Here goes:

Oksespidsbryst 1 kg

3  små marvben ca 500 gram

2 gulerødder i små tern

1/2 knoldselleri i små tern

2 små løg 

1/4 savoykål

2 tsk herbarmare urtebuillon

2 porrer

timian og peberkorn  evt. i et langt tefilter

Kødboller :

400 gram hakket svinekød

finthakket skalotteløg

1 æg

1 spk pofiber eller husk

salt og peber

Tilbehør revet peberrod ( kan udelades)

Læg oksespidsbrystet i en stor tykbundet gryde og dæk til med vand. Læg marvben, toppene fra porrerne, løg i kvarte samt krydderiposen i gryden. Lad det hele simre i ca 2 timer. Skum af en gang imellem med en hulske. Imens suppen koger laves kødbollerne. Bland ingredienserne til en fars og kog bollerne i vand, til de flyder ovenpå. Når suppen er færdig, tages kødet op og den sies gennem en sigte og hældes i gryden igen. Nu tilsættes buillon, gulerødder, persillerod, savoykål og porrer og koger med ca 20 min. Til sidst tilsættes de hjemmelavede kødboller varmes igennem. Oksespidsbrystet skæres i skiver i serveres ved siden af suppen med revet peberrod.

IMG_2118På andendagen med suppen ristede jeg nogle lækre svampe i smør på panden og serverede til oksespidsbrystet. Den sidste rest kød blev skåret i tern og lagt i den resterende 1/3 suppe og en tur i fryseren til en doven dag en anden god gang. Så denner portion gav mad til 2 mennesker i 3 dage. Suppen bliver dejlig salt og velsmagende. Ja jeg er en utviltsomt stor fan af mormormad og denne er bare en ny vinter/efterårsfavorit. Høstede i øvrigt stor anerkendelse hos det mandlige publikum, der blev taget tilbage til barndommens kødgrydersmiley Og så lige et foto af de ristede svampe – kantareller og brune champignons, salt, peber og masser af smørheart

IMG_2112

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code