Orange Chokolade af den aller bedste slags

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2199_2

Med stor og overhængende fare for at skamrose min egen kreation vil jeg ikke sætte en skæppe over eget lys… Det her smager bare sindssygt godt !!! Frisk og syrlig og lidt bitter clementin, blandet med rigitg god mørk chokolade.. I´m in heaven angel

Jeg tror simpelthen, at jeg er nødt til, at dedikere dem her til min chokolade glade lillesøster, der lavede en lignende trøffel sidste jul heart

Efter denne creation, kommer jeg aldrig til at kigge langt efter chokoladegrene, orangestænger eller lignende igen. Ovenikøbet er det super nemt, ja jeg er hooked !

Jeg fik til 2 bakker chokolader af denne portion :

200 gram god mørk chokolade jeg brugte en blanding af Lindts og Moser Roth 

2 økologiske clementiner IMG_2192_2

Skyl clementinerne godt og riv skallen på et fint rivejern. Klem saften ud af clementinerne og hæld i tykbundet gryde. Lad saften koge ind til ca et par teskefulde – det tager ca 5 min på fuld kog. Smelt halvdelen af chokoladen over et vandbad og rør derefter resten af chokoladen i uden opvarmning. Når alt chokolade er smeltet rør så revet clementinskal og den stærkt reducerede saft i. Det er vigtigt at den er reduceret til meget lidt, da det ellers gryner i den varme chokolade. Bare lige en bitter erfaring herfra – min første portion lignede ikke en Mette Blomsterberg udgave, men nærmere små hundelorte fordi jeg ikke havde reduceret nok! 

Hæld chokoladen på små forme eller i bunden af en firkantet beholder til senere udskæring. 

Lidt arbejde – stor glæde ved de her orange firkanter!!

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Lækkerier, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Orange Chokolade af den aller bedste slags

 1. Sukkersød skriver:

  Mmmm, jeg vil lave en stor portion i morgen – og så vil jeg naivt tro, der er til HELE WEEKENDEN!

 2. Sukkersød skriver:

  Jeg tror, jeg vil tilføje en stor spiseske smør og måske også lidt finthakkede mandler til min portion…

  • louiee skriver:

   Mmmm lyder skønt – mit næste forsøg bliver med pepparkaka krydda sammen med orange – drømmer om et lækkert resultat!! 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code