Mad der tager lidt tid at producere, men har næsten ingen foreberedelse, masser af smag og kraft – what´s not to like siger jeg bare. Kød grønt og sauce lavet på en og samme gang!
En rigtig søndagsret man passende kan indtage, i et dovent mode med joggingtøj på
4 personer
1- 1,5 kg steg- nakkefilet rullet og snøret
500 gram champignons
250 gram cherrytomater
2,5 dl bouillon
1 stort løg eller 2 almindelige
merian , rosmarin, timian, salt og peber
Et skvæt piskefløde eller smør
Brun rullestegen på alle sider på en meget varm stegepande. Læg i römertopf eller smedejernsgryde med låg. Skyl og halver champignons og svits dem på panden sammen med grove stykker løg. Hæld champignons/løg og hele cherrytomater over kødet og tilsæt bouillon og krydderier. Sæt i kold ovn og lad stå ved 100 grader i ca 3,5 timer. Lad kødet hvile inden det skæres ud. Si imellemtiden fonden fra og reducer til 1/4 i en gryde for fuld kog. Tilsæt derefter piskefløde/smør og lad saucen koge ind. Server kød med grønt og evt grøntsagsmos.