Spiser du rigtig mad for dig ?

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2140

Der er lidt for langt mellem indlæggene her på bloggen lige nu…desværre. Jeg har sindssygt meget på hjerte, men ikke rigtig tid til at få formuleret det ned på bloggen. Det ærger mig en hel del – for det er fedt at debattere og reflektere med jer læsere her på bloggen. Men jeg gætter på at denne super travle periode går over igen. Om ikke andet, når jeg får afsluttet min uddannelse hos Hallén. Det er tough job at kunne både om kemi, signalstoffer, hormoner osv – som udenadslære. Nok om det og tilbage til det jeg egegntlig ville skrive om. Man kunne godt forledes til at tro, at jeg kun synes, en retning i kost er ok?  – Det synes jeg egentlig også wink 

Men bevares, jeg er da åben overfor, at andre måder at spise på end min kan fungere – om ikke andet på den korte bane…

Der er 5 faktorer man kan kigge på i livet, for at finde ud af, hvordan det kører for ens sundhed, kontra det man stopper ind i hangaren. 

1) sover du godt ? 

2) har du problemer med huden ?

3) fordøjelses problemer ?

4) lider du af blodsukkerdyk og eftermiddagstræthed og hovedpine ?

5) er du overvægtig ?

 1) Den første er nem nok, sover du hver nat så du vågner og er veludhvilet. Denne faktor er ikke til at overse på nogen mulig måde. Mennesker regulerer stress niveauer, restituerer mentalt og fysisk når de sover så man kan sige at den er udgangspunktet for alt sundhed – punktum!!! Hvis man spiser rigtigt så har man energi til dagen og er naturligt træt om aftenen.

2) Huden er det sidste led i kæden hvorpå affaldsstoffer og vitaminer rammer. Det er et pænt stort lærred vi mennesker render rundt med, så hvis der er eksem, tørhed, psoriasis, bumser eller andre hudproblemer, er det et tegn på ubalance i organismen. 

3) Kommer du på toilettet hver dag. Her mener jeg, ubesværede, ugenerende og ikke kemisk værk Køge lugtende toiletbesøg. Tarmens sundhed hænger lidt ligesom søvnen, sammmen med resten af faktorerne. Rigtig kost giver gode tarmbakterier og god fordøjelse. Forkert kost og stress giver problemer, enten i form af diarre eller forstoppelse. 

4) Bliver du dødtræt om eftermiddagen og lige skal have en morfar på divaneseren ? Oplever du gennem dagen dø eller spis mode – ja så er det og en klar advarselslampe, der lyser på, at der er noget galt med dit valg af kost. Hvis man ikke får ret næring, føler man at man skal spise sig frisk og der griber man som oftest ud efter de hurtige KH.

5) Den sidste siger ligesom sig selv. Det er faktisk svært at spise sig overvægtig i den rette kost. Hvis alt ovenstående fungerer, så render man ikke rundt med cravings på hurtige KH og papmad. Så er man optimalt næret og føler mæthed og velvære det meste af tiden. Mæthed og velvære fører ikke til overspisning og dermed overvægt.

Lyder bare over simplet og ukompliceret, men den er altså ikke længere end det… Det er ikke fordi jeg selv er i en evig tilstand af lykke og balance bare ordi jeg spiser en kost der passer til mig. Men udelukkelse af madstress er en vigtig faktor for at kunne stå imod alle de andre faktorer der leder til ubalancer. Med rigitg nærende mad bliver man mere modstandsdygtig over for perioder med stress. Når man er mindre stresset sover man bedre, bliver mindre syg, har mere velfungerende tarmsystem, mere energi og bedre optag af de næringsstoffer man får gennem den mad man spiser …. See where I´m going wink

Det er ikke fordi jeg tror, at hvedemel eller sukker ligefrem er gavnligt for nogle mennesker, men jeg vil ikke udelukke, at der er mennesker med større tolerance overfor skidtet end mig selv. Jo sundere man er jo mere skidt kan man tolerere uden at ryge ud af balance. Men på den lange bane, vil det kun gavne største delen af menneskers sundhed, at holde sig fra de ting, vi i dag ved er noget lort! Væk med gluten, soya, sukker og mælkeprodukter. Ind med den oprindelige mad, til vi føler os mætte og har godt humør og god energi hver dag. 

 

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen og tagget . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Spiser du rigtig mad for dig ?

  1. Rikkeprikke skriver:

    Jeg vil egentlig bare sige "hørt" 🙂

     

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code