6 dage til eksamen

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0364

Er faktisk ikke en slider… Er mere sådan en der spiser chokolade maden først, for at gemme den kedelige mad til sidst. Tænker sjældent på noget trist eller øv mere end 3 minutter ad gangen. Ikke fordi jeg er overfladisk, vil bare helst beskæftige mig med rare og dejlige tanker fremfor noget ubehageligt. Er også sådan en tosse, der husker sjove og mærkelige ting i livet og får vendt det der ikke var godt, til noget sjov eller lærerigt. Alt dette betyder på den negative side, at jeg er trods mine snart 37 år ret så naiv og ALT for optimistisk, med hvad ting tager af min tid. Er typen der altid kommer for sent og tror jeg kan nå det hele på den halve tid…Lidt om det her i dagens indlæg.

Ja så er det sørme snart… At jeg altså forhåbentlig kan skrive kostrådgiver på CV´et. Har ellers været rimeligt afslappet med læsningen og tænkt, at det kunne jeg da godt. Lige indtil at alle de andre fra holdet, begyndte at spamme mig med spørgsmål, om alt muligt vedrørende stoffet ??? Ligner eller lyder jeg måske en der er ekspert…? Oh my, pludselig blev jeg meget ydmyg og vidste ingenting længere. Det ligner bare ikke mig?!?Jeg ligger som før beskevet på bloggen, højt på min audiutive sans – det vil sige, at det jeg hører gennem mine ører, lagrer sig mere, end det jeg læser og ser. Og det er jo super heldigt, når min lærer (Anna Hallén) er udstyret med motormund og det sekund hun siger tingene, virker det let genkendelige i mit univers. Plus jeg jo ret så nørdet, så jeg har læst en del om at det her inden uddannelsen. Men men men, med alle de spørgsmål fra mine medstuderende, begyndte tvivlen at vokse i mig… Jeg begyndte at spekulere på, hvordan de andre kom på alle de spørgsmål? De måtte virkelig læse MEGET mere end mig og det betød, at jeg måtte have snuden i bøgerne. Så denne her weekend – taaaah daaah – har jeg læst på lektien!!!. Nok en meget god ide, eftersom jeg skal bestå min eksamen på søndag i denne uge!! Og nå ja, har sådan ca. haft siden august, til at læse op på stoffet. Med fare for at lyde alt for selvsikker, er det her en af de første gange, det er sket i virkeligheden for mig. Jeg er typen, der er tidsoptimist og tænker jeg gør det i morgen…Og det tænker jeg så hver dag, tanken om at læse på noget popper op. Jeg er god til at planlægge HVORNÅR jeg skal læse, for derefter at sylte det, fordi der kommer noget andet (og som regel noget mere spændende) på tværs. Har lige talt med en kollega, der lider af samme syndrom. Vi er begge ordentlige og vil gerne være foran og pligtopfyldende, men ak og ve, ofte bliver det kun ved tanken – og derefter kommer den dårlige samvittigthed. Shit hvor det er bare for irriterende. Jeg er kommet igennem folkeskolen, gymnasiet og seminariet uden at lave en prut… surpriseJa se her kom det frem, jeg levede i evig angst for at blive opdaget, i at foretage mig absolut intet (andet end det jeg selv fandt interessant) Jeg kan godt mærke, at jeg lige bliver lidt flov over stadig, at bære rundt på det her mønster, selv som voksen. Det er ikke fordi jeg er et dovent menneske – jeg kan ligesom bare ikke samle mig om det. Har lidt fluer i hovedet og myrer i bukserne. Bare jeg skal se en film, skal jeg virkelig koncentrere mig, for at blive siddende, uden at lave noget andet end at se film. Det sker at jeg bliver opslugt af noget og så kan jeg forsvinde helt væk fra virkeligheden. Jeg kan blive helt opslugt af en bog eller et eller andet læseligt, men kun hvis jeg virkelig interesserer mig for det. Meget naivt kunne jeg godt tænke mig en fremtid, hvor jeg kun skulle lave de ting, jeg selv vælger og ikke noget der er kedeligt laugh Jeg er virkelig en mester i overspring, vil hellere skifte sengetøj (som jeg ellers hader!!) end at lave et eller andet jeg finder uinteressant.

Eller måske skal jeg bare acceptere, at noget kedeligt må til i livet !!  Især med læsningen her til eksamen. Måske min indlæring bare virker bedst, når det bliver fortalt – DER hænger ord jeg har hørt, tilgengæld uhørt godt fast. Jeg kan ofte huske ord/sætninger og hændelser meget detaljeret og jeg er jo trods alt, kommet igennem et uddannelses system – omend jeg har været lidt nonchalant med lektierne…Ihvertfald har jeg givet den en reel skalle her nu!! Jeg er egentlig nok bare ikke så ambitiøs, men jeg gider heller ikke være den dårligste, eller gys gys gys worst scenario… DUMPE. Så bliver jeg fandme sur – så er det sagt. Også lige fordi jeg helt uvanligt har brugt ekstra tid på læsningenwink Men det der kemi kan man bare ikke køre et forklar-mig-røv svar af på, kemi er fakta og kan ikke diskuteres. Noget jeg ikke er helt vant med, men hvad jeg er ihvertfald top udfordret og nu motiveret til på søndag. Og nu vi jeg sætte mig for at læse lidt mere fremfor at blogge – som ellers er en del sjovere!

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i kostrådgiver, mig og tagget . Bogmærk permalinket.

3 Responses to 6 dage til eksamen

 1. Eva/eskyum skriver:

  Hehe, det syndrom har jeg også. Lallede mig også gennem folkeskole, HF og pædagogseminariet. Så bed det mig i røven til min anden eksamen på medicinstudiet. Hårdt 😉 Og jeg dumpede. Og tudede. Så nu har jeg efterhånden udviklet lidt selvdisciplin. Men med tre unger og studier, så er alt andet også dømt til at mislykkes! 

  • louiee skriver:

   Hej Eva

   Det er simpelthen FOR sejt det du har gang i der!!! Respekt din vej 🙂 Det er jo lige humlen ved hele miseren her at det er kemi. Kemi kan ikke svares på med en pædagog-forklar-mig-røv sætning… Kemi er fakta og ikke til at diskutere. Men er sikker på at det nok skal gå anyways  😀 
   Nu HAR jeg jo også læst ikk 😉

   Mange Hilsener Louise

 2. Rikkeprikke skriver:

  Jeg kender det, Louise. Men sjovt nok har jeg også ændret adfærd, efter jeg startede på coach uddannelsen. For jeg VIL jo lære det, jeg VIL være god, jeg VIL have max ud af det. Folkeskolen og HH havde jeg vist ikke rigtig nogen holdning til, sådan rent fagligt. Det har jeg til min coach uddannelse 🙂 

  Spændende du snart er igennem…hvad så?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code