Bagt savoykål vol 2

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2309

Savoy er som nævnt tidligere en af de helt store kålfavoritter her i hjemmet. Den er mild og ikke så skarp i smagen. Den får en dejlig konstistens ved tilberedning og kan bruges i ret så mange sammenhænge i vinterretterne. Jeg har tidligere lavet en lignenede udgave som dene bare med comte ost. Da jeg ikke spiser komælksprodukter mere – ud over minimale mængder fløde –  er denne udgave med ægte feta. Den blev faktisk super vellykket og velsmagende. Både til aftensmaden, men også i kold udgave til frokosten de næste par dage.

1 fad  til 4 personer :

400 gram savoykål

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 stor spk smør

4 æg

50 gram fåre/gedefeta ( den fra rema 1000)

pizza krydderier

1 ds flåede tomater

salt og peber

Skær kål, løg og hvidløg i fine stykker og steg dem i smør på panden. Tilsæt de flåede tomater og krydderierne eks. timian, oregano, merian og basilikum. Når det hele er boblet lidt sammen hæld da blandinger over i et ildfast fad. Pisk æggene sammen og smuldr fetaen oveni. Hæld æggeblandingen over kålen og bag i ovnen på 200 grader i 30 -35 min på 200 grader til den er gylden og fast.

Kan serveres tild et meste fugl, fisk og kød.

IMG_2313

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Æg, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code