Grønkål er bare noget af det bedste ( og sundeste) der kommer her i efteråret. Når den danske (helst øko) grønkål kommer frem, er det bare at komme i sving. Jeg er personligt ret så vil med den rå udgave, ikke mindst på grund af farven. Jeg er fan af den næsten græsgrønne farve og den lækre smag. Hvis du er indhaver af en foodprocessor, så brug den for nemhedens skyld. Grønkål kan godt være lidt hårdt for maven, hvis det ikke er meget findelt. Her er til en god portion cremet grønkålssalat.
1 stor Portion :
100 gram god mayo
2 spk ketchup
2 spk eddike
Tabasco efter smag
salt og peber
250 gram finthakket grønkål
200 gram hakket spidskål
1 avokado
1 rød peber
Bland dressingen af mayo, ketchup, tabasco og eddike samt salt og peber. Hak grønkålen fint – helst i foodprocessor, men kan godt klares med kniv. Hak spidskål i passende stykker og bland begge dele i dressingen. Hak tilsidst peber frugt og avokado i tern og tilsæt. Sæt den salaten på køl eller server med det samme. Kan fint holde sig flere dage på køl.