4 personer
1 god Kylling
3 fed hvidløg
1 bundt persille
et par skiver økocitron med skal
salt, peber og rosmarin
Kylling bliver bare mere moist af at blive langtidsstegt. Hav skulle man da ellers få en lørdag eftermiddag til at gå med end at kigge sultent ind ad ovenlågen i 3 timer – ja jeg spørger bare.
Find en lækker fritgående eller økologisk kyllig der har fået lov at vokse sig stor i naturligt tempo. Skyl kyllingen i vand og gnid indersiden med salt og peber. Stop hvidløg, hakket persille og citronskiver i dyret og luk eventuelt med et par kødnåle i gumpen. Gnid kyllingen med salt, peber og lidt rosmarin og sæt i en forvarmet ovn på 150 grader. Lad dyret passe sig selv de næste tre timer mens du laver andre vigtige gøremål – f.eks tilbehør
Kyllingen bliver meget mere saftig og mør af den lange tilberedningstid. Slow food der er værd at vente på!