Min svenske sømmåtte

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2337

Efter at have gennemført min kostrådgiveruddannelse, er jeg sådan cirka blevet 100% mere interesseret i hvordan, man kan reparere kroppen på en helt anden måde end med mad. Jeg mener selv, at jeg har fundet frem til den måde at spise på, der er mest optimal for mig. Jeg fungerer ihvertfald super godt, men bliver mere og mere interesseret i hvordan kroppen fungerer sådan rent kemisk. Her tænker jeg primært på hjernen og dens signalstoffer, samt vores hormon system. Vi er jo gennem komplekse og kommer der en lille ubalance i vores kroppe, kan det påvirke 10 andre ting der så påvirker noget helt andet. Jeg er slet ikke færdig med at læse om menneskets hømostase og vores evne til reparere os selv. 

På min uddannelse blev denne her sømmåtte nævnt og rost i høje toner. Jeg kan svagt huske, at der for år tilbage var en hype med akkupressur måtter fra OBH, en lignende måtte med golfskolignende pigge på overfladen. Dette er ikke det samme… Denne her måtte har reelle plastik pigge, der gør rigitg naller af ligge på. Jeg købt min på yogaudstyr.dk – der var den billigst. Oveni hatten fik jeg en i fødselsdagsgave, så jeg kan folænge den og ligge med hele kroppen på måtten. Jeg har nu ligget på den hver dag de sidste par uger, inden jeg skulle sove. 

IMG_2338

Det skal lige siges, at jeg ikke gør reklame for måtten for producentens skyld, men fordi jeg simplethen er top begejstret !!!

Måtten trykker på alle triggerpunkterne i kroppen og giver lindring til alle former for smerter – også kroniske. Det gør så tilpas godt/ondt at ligge på måtten at kroppen frigiver en storm af endorfiner – smertestillende/lykkebringende stof frigivet fra kroppens eget drug lager. Det giver en dejlig "rus" der hjælper ved, uro, angst, søvnproblemer, stress og smerter. Jeg har heldigvis ikke noget af dette, men en del træningsømhed med jævne mellemrum og kan da bevares også blive stresset/presset i perioder. 

Jeg har ligget på måtten de sidste 14 dage 20 min inden jeg skulle sove og hvilken søvn. De første 3 min på måtten gør virkelig ondt og de sidste 10 min er bare fantastiske. Man skal ligge mindst 15 min for at få den ønskede effekt – gerne længere. Det giver lidt den samme "rus" som nå¨r man vinterbader i iskoldt vand. Personligt synes jeg, at det gør mere ondt at dyppe mit korpus i isvand – men det er nok forskelligt fra person til person. Det er lykkes mig at kurere alt fra ondt i hovedet, menstruationssmerter og træningsømhed ved hjælp af måtten – virkeligt effektivt siger jeg bare.

Måtten hjælper yderligere på noget i vores hjerne, udover at give en endorfinrus, er det en af de eneste naturlige metoder til at øge serotonin niveauet i hjernen på. Jeg har før skrevet om, at vinter er noget jeg overlever…. Jeg er virkelig ikke meget meget værd uden min lysterapi, rosenrod og daglige gåture i frisk luft. Det er ikke fordi jeg bliver ulykkelig eller direkte depressiv – men mit ellers ret så store overskud daler bare drastisk og min stresstærskel sænkes. Serotonin forhøjende remedier som denne, er derfor yderst velkomne i mit hjem. 

Jeg er totalt hooked på sømmåtten og især dens indvirkning på min krop. Jeg arbejder jo iøvrigt med piger der har det svært i livet og blandt andet "cutter" sig selv for at opnå endorfiner og velvære. Har sat en massiv kampagne ind for, at netop disse piger skal have en sømmåtte, der giver samme effekt som "cuttene" gør – bare uden blod og ar.

Hvis jeg må anbefale et julegave ønske i år må det være dette 

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Kroppen, Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Min svenske sømmåtte

 1. frk.sveske skriver:

  Min zoneterapeut har også snakket meget varmt om sådan en måtte. Dejligt at høre dine erfaringer, det kunne godt blive en investering hos mig også.

  KH
  – frk. sveske

  • louiee skriver:

   Hej Sveske

   Som du nok kan læse ud af min tekst så prøv den – den er alle pengene værd!!!

   Mange Hilsener Louise

 2. Sine skriver:

  Hejsa. Hvad for en måtte har du, combi, Classic eller soft? Vil købe en men er nu blevet i tvivl om hvilken jeg skal vælge… 

  • louiee skriver:

   Hej Sine

   Jeg fik egentlig en kombi til start, men købte så den hårde altså classic og den er klart den bedste i min optik. Jeg vil anbefale dig at vælge den hårde. Jeg synes at man vænner sig for hurtigt til de bløde…

   God fornøjelse med den 🙂

   Mange Julehilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code