Coleslaw med æble og chili

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2788

Ved godt jeg har postet virkelig mange udgaver af coleslaw. Men det smager jo bare så godt. Det er nemt at lave til flere dage og går an som tilbehør til stort set alle protein kilder. Coleslaw er spæk fyldt med fibrer, smag og ikke mindst masser af mæthed. Whats not to like. Her i en udgave med æble og chili. Dejligt afvekslende fra den mere tunge udgave jeg plejer at lave. Spillet mellem sød, stærk, skarp og fed fungerer godt her Kan laves med både rød og grøn spidskål – begge varianter holder 100%. 

1 portion

1 spidskål 

1 stor rød peberfrugt

50 gram mayo

1/2 æble

1 frisk chii eller 1 tsk sambal olek

2 skalotteløg

salt og peber

Skær spidskålen i strimler og peberfrugt og æble i mindre stykker. Bland mayo med salt, peber og chili(udelad lameller og kerner) i små stykker og tilsæt fint hakket skalotteløg. Bland alle dele sammen til sidst og sæt på køl til det skal bruges. Her serveret sammen med to blødkogte æg og lidt manchego – perfekt og mættende morgenmad.

IMG_2790

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, Tilbehør og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Coleslaw med æble og chili

  1. frk.sveske skriver:

    Årh Louise, det lyder som en lækker kombi.

    Og mayo-salater er jo bare lækre – hvis det da ikke lige var fordi, jeg ikke kan forliges med smagen på min hjemmelavede mayo – og derfor hellere undværer.
    Hvilken olie bruger du? Er det bare en vanesag med mayo på olivenolie? eller har et tip til en mere velsmagende variant? Jeg køber nemlig altid blot den store falske fra Urtekram.

    KH
    – frk. sveske

    • louiee skriver:

      Hej Sveske

      Indrømmet at jeg har været lidt slap med mayoen her på det sidste… 🙂 Jeg knus elsker hellmanns og den er brugt her. Jeg har dog netop anskaffet mig en ny stavblender og her derfor ingen undskyldninger mere.. ! Jeg vil sige at jeg vænnede mig 100% til smagen af mayo på olivenolie – men altid sammen med andet  – som i en salat. Synes også at mayo på avokadoolie og macadamia går rigtig fint an, lidt dyr men ret så sund og smagsneutrale løsninger. Ved faktisk ikke mærket, men jeg brugte den milde olivenolie fra føtex til mayo og den var rigtig god. Et andet tip er at tage en del mayo og blende med avokados og bruge dem som mayo – det fungerer rigtig godt med smagen.

      Mange Hilsener Louise 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code